PAPA OSUDIO NAPAD U DEMOKRATSKOJ REPUBLICI KONGO: ZAPREPAŠTENI SVJEDOČIMO TOM NASILJU

Na kraju opće audijencije Papa je molio za žrtve dramatičnoga napada u Sjevernom Kivuu, koji je prošlih dana stajao života bespomoćnih ljudi, među kojima je bila i časna sestra koja je njegovala bolesne. Papa se, osim toga, ponovno spomenuo Ukrajine te zazvao Gospodina da nas sve povede putem mira

Na kraju opće audijencije papa Franjo je svoje misli i svoj pogled upravio na Demokratsku Republiku Kongo, gdje je, u napadu izvršenom u noći u srijedu, poginulo najmanje sedam osoba, među kojima je i jedna časna sestra. Napad, izvršen u Sjevernom Kivuu i usmjeren na dvije zdravstvene ustanove, navodno je, kako tvrde lokalni izvori, izvela skupina Savezničkih demokratskih snaga (ADF) na teritoriju Benija. Napadači su došli oko ponoći – rekao je Norbert Muhindo, bolničar u klinici u Maboyi. Naoružani su ljudi rekli također: Želimo rat – dodao je bolničar, a njegove je riječi prenio dnevnik „Avvenire“.

Dramatične su to riječi i djela kojima se suprotstavlja molitva pape Franje za žrtve, na današnjoj općoj audijenciji. Zaprepašteni svjedočimo događajima koji i dalje okrvavljuju Demokratsku Republiku Kongo – rekao je Papa. Izražavam svoju odlučnu osudu neprihvatljivoga napada koji se prošlih dana dogodio u Maboyi, u pokrajini Sjeverni Kivu, gdje su ubijeni bespomoćni ljudi, među kojima jedna redovnica koja je radila u pružanju zdravstvene pomoći. Molimo za žrtve i njihove obitelji – potaknuo je Sveti Otac – kao i za kršćansku zajednicu i stanovnike toga kraja koji su predugo iscrpljivani nasiljem.

Potom je ponovno pozvao da se nastavi moliti za napaćenu Ukrajinu. Neka Gospodin zaštiti te ljude i neka sve nas povede putem trajnoga mira – rekao je papa Franjo.

Preuzeto s Vatican News

Ostavite komentar

Pin It