NAJAVLJEN MEĐUNARODNI EUHARISTIJSKI KONGRES 2024. U EKVADORU

Veliki će se crkveni događaj održati u glavnom gradu Quitu. Detalje su, na konferenciji za tisak, objavili čelnici mjesne Crkve. Papa Franjo je još 20. ožujka 2021. dao odobrenje za organizaciju kongresa u toj latinskoameričkoj zemlji, u prigodi 150. posvete Presvetom Srcu Isusovu

Quito će od 8. do 15. rujna 2024. godine biti domaćin 53. međunarodnog euharistijskog kongresa o temi „Bratstvo za ozdravljenje svijeta. Svi ste vi braća“. Objavili su to 26. listopada – kako stoji u priopćenju Papinskoga odbora za međunarodne euharistijske kongrese – nadbiskup mons. Alfredo José Espinoza Mateus, predsjednik ekvadorskih biskupa mons. Luis Cabrera i nuncij u toj zemlji nadbiskup Andrés Carrascosa Coso, tijekom susreta s medijima, održanog u sjedištu biskupske konferencije.

Tiskovni je ured Svete Stolice 20. ožujka 2021. godine objavio da je papa Franjo odobrio prijedlog nadbiskupije Quito da ekvadorski glavni grad bude mjesto na kojemu će se održati veliki crkveni skup u prigodi 150. obljetnice posvete Ekvadora Presvetom Srcu Isusovu.

Početak pripreme

Papinski odbor za međunarodne euharistijske kongrese napomenuo je da sada konkretno započinje organizacijska i duhovna priprava sljedećega Međunarodnog euharistijskog kongresa (IEC 2024), koji uključuje i nacionalne izaslanike koje su imenovale biskupske konferencije različitih zemalja. Informacije i vijesti već su dostupne na portalima www.iec2024.ec te www.congressieucaristici.va. Sljedeći će međunarodni euharistijski kongres – objasnio je Tiskovni ured Svete Stolice prije više od godinu dana – očitovati plodnost euharistije za evangelizaciju i obnovu vjere na latinskoameričkom kontinentu.

Preuzeto s Vatican News

Ostavite komentar

Pin It