Silno čudo u Italiji! Hostija letjela iznad glave djevojčice pred svećenikom, ona preminula od ljubavi u dodiru s Isusom

Vrlo mala, Maddalena Imelda Lambertini bila je privučena euharistijom i gorjela je od želje za prvom pričešću. U to se vrijeme moralo čekati do četrnaeste godine.

Međutim, na dan Uzašašća 1533. godine, kada je imala samo jedanaest godina, s oltara je poletjela hostija i odletjela u zrak do djevojčice, koja je tada prvi put bila blizu hostije.

Ozarena, djevojčica se sabrala u tihoj zahvalnosti, ali se više nije probudila: umrla je od radosti i ljubavi. Smatra se zaštitnicom prvopričesnika.

Hostija ostaje lebdjeti u zraku i počiva na glavi djevojčice koja je to toliko željela: to je euharistijsko čudo koje se dogodilo Imeldi Lambertini. Čudo koje se dogodilo u četrnaestom stoljeću, u nazočnosti mnogih svjedoka, a uvršteno je u činove procesa kanonizacije.

Blažena  Lambertini iz Bologne rođena je 1320. Nakon kratkog života, njezina se djevičanska duša vratila u Očevu kuću 12. svibnja 1333. s aureolom.

U dobi od devet godina poslali su je bogati roditelji na studij kod dominikanskih časnih sestara Val di Pietra u Bologni. Imelda je tamo počela ispitati kapelana  za dopuštenje da primi svetu pričest.

Svećenik joj se gotovo narugao govoreći: “Dijete, ti imaš samo devet godina. Da bi primila pričest moraš imati četrnaest godina”.

Ali djevojčica mu je odgovorila: “Volim Isusa u Euharistiji, moje srce godi od želje da ga što prije primim”

Sestre su je poticale da se ne ljuti i da bude strpljiva, međutim mala Imelda je inzistirala, inzistirala je do te mjere da ju je kapelan morao strogo ukoriti.

“Let” prve hostije

Stigla je godina 1333., 12. svibnja, uoči Uzašašća. Imelda ide na svetu misu kao i obično. U vrijeme Pričesti se prikazuje u podnožju oltara. Čim ju je ugledao, svećenik joj je, bez poštovanja prema onima koji traže Tijelo Kristovo, dao znak da ode, no Lambertini se nije pomaknula.  I upravo u tom trenutku dogodilo se euharistijsko čudo.

Kapelan silazi niz stepenice oltara da podijeli Pričest. Prva hostija koju uzima među prste bježi, visoko leti, njišući se poput leptira. Tada postaje svijetla i, pokretna, stoji iznad glave Imelde, stare samo dvanaest godina.

Euharistijsko čudo

Uznemireni svećenik  smatra ovo čudesno očitovanje, znakom volje Gospodnje. Prilazi Imeldi, obavijenom svjetlom euharistijskog tijela, euharistijskog Isusa i hostija se vraća u normalno stanje.

Svećenik je stavio Imeldi hostiju usta potaknut Duhom Svetim. Čim je euharistijski Duh Gospodnji preplavio njezino srce, njezina je iskrena duša odletjela u Nebo, u slavu Očeve Kuće. Pred svima, svećenikom, pred svjedocima.

Preuzeto s vjera.hr

Ostavite komentar

Pin It