Papa odobrio novo čudo! Nerođenoj djevojčici liječnici prognozirali smrt, ona rođena posve zdrava po zagovoru buduće svetice

Papa Franjo odobrio čudo za promicanje kanonizacije časne službenice Božje Elisabette Martinez, talijanske časne sestre i utemeljiteljice Kongregacije Kćeri Santa Maria di Leuca.

Čudo je uključivalo iscjeljenje nerođene djevojčice u Riminiju u Italiji.

Ultrazvučne slike 2017. otkrile su djetetovoj majci da njezino dijete pati od nekoliko teških stanja koja ograničavaju život i potencijalno dovode do kraja života.

Ta su stanja uključivala trombozu, potpunu kalcificiranu okluziju lijeve fetalne umbilikalne arterije, opsežni infarkt placente i ozbiljan intrauterini zastoj u rastu fetusa povezan sa stanjem poštede mozga.

Obiteljski prijatelj obavijestio je Kćeri Santa Maria di Leuca, čije su različite zajednice počele moliti devetnice za čudesno ozdravljenje po zagovoru njihove utemeljiteljice Elisabette Martinez.

U siječnju 2018. nove ultrazvučne slike šokirale su liječnike otkrivši redovite količine amnionske tekućine i redovitu fetalnu protočnost, što je oboje značajno poboljšalo stanje bebe. Ipak, utvrđeno je da djevojčica i dalje boluje od tromboze pupčane arterije i zastoja u rastu ploda.

19. ožujka 2018. djevojčica je rođena potpuno zdrava, van svih medicinskih prognoza.

Papa Franjo je dekretom od 23. veljače odobrio napredak Martinezove kanonizacije na temelju čudesnog ozdravljenja djevojčice.

Vatikanski dikasterij za svece sada će unaprijediti Martinez u status “blažene”, na korak od proglašenja svecem u Katoličkoj crkvi.

Novi vjerski red po nadahnuću Djevice Marije

Martinez je rođen 25. ožujka 1905. u Galatini u Italiji.

Godine 1930., u dobi od 25 godina, Martinez je položila svoje prve redovničke zavjete u Kongregaciji Naše Gospe od ljubavi Dobrog Pastira. Dobila je ime sestra Marija Lucija.

Poslana je služiti mladim ženama u središnjem talijanskom gradu Chieti. Međutim, dok je bila u Chietiju, patila je od ozbiljne infekcije pluća i bila je prisiljena napustiti red i vratiti se svojoj obitelji.

Tijekom ovog teškog razdoblja njezina života, Martinez je imala viziju srca Blažene Djevice Marije koja ju je potaknula da osnuje novi redovnički red posvećen obrazovanju djece, formiranju adolescenata i pomoći samohranim majkama.

Dobila je odobrenje od mjesnog biskupa Ugenta, monsinjora Giuseppea Ruotola, a 1943. Kćeri Santa Maria di Leuca dobile su službeno papinsko odobrenje.

Kćeri su služile onima koji su patili tijekom Drugog svjetskog rata, a posebnu su brigu davale siromašnima.

Unatoč dugotrajnoj bolesti i slabom stanju, Martinez je marljivo radila na širenju dobrog djela zajednice po Italiji, pa čak i u Švicarskoj, Belgiji i Sjedinjenim Državama.

Preuzeto s vjera.hr

Ostavite komentar

Pin It