Papina sućut povodom razornog potresa u Siriji i Turskoj

Papa Franjo je poslao brzojave nunciju Zenariju u Siriji i Solczyńskom u Turskoj, u kojima izražava sućut zbog žrtava snažnoga potresa koji je prošle noći pogodio te dvije zemlje. Sveti Otac jamči svoje molitve za preminule i njihove obitelji, te posebne misli upućuje uključenima u spašavanje i pružanje pomoći

Duboku je žalost izrazio papa Franjo, koji se jučer vratio s putovanja u Afriku, zbog smrti i ranjavanja tisuća ljudi u snažnom potresu koji je pogodio područje Kahramanmarasa, između Turske i Sirije.

Misao za Tursku

U brzojavu, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom nunciju u Turskoj, nadbiskupu Mareku Solczyńskom, papa Franjo izražava duboku žalost zbog golemoga gubitka ljudskih života, uzrokovanoga potresom u jugoistočnom dijelu zemlje. Sveti Otac jamči svoju duhovnu blizinu svima koji su pogođeni tom nesrećom, te im povjerava one koji su preminuli u nježnom milosrđu Svemogućega, izražavajući sućut onima koji oplakuju njihov gubitak. Posebne je misli upravio spasilačkim ekipama, koje su u ovim trenutcima aktivne među urušenim građevinama i gradovima sravnjenima sa zemljom, kako bi bile poduprte božanskim darovima snage duha i ustrajnosti u brizi o ozlijeđenima i u naporima spašavanja.

U molitvi za Siriju koja već dugo trpi

Istim se osjećajima papa Franjo obratio nunciju u Damasku, kardinalu Mariju Zenariju. U drugom brzojavu, koji je također potpisao kardinal Parolin, Papa kaže da je duboko ožalošćen zbog poginulih u potresu koji je pogodio sjeverozapadno područje Sirije. Uzdiže snažne molitve za duše poginulih i za sve koji žale za njima, te ljude pogođene tom katastrofom povjerava Svevišnjemu. Ponovno je uputio posebnu molitvu osoblje spasilačkih službi, uključenih u pružanje pomoći u ovim trenutcima te, kao znak svoje duhovne solidarnosti, zaziva na sirijski narod, koji već dugo trpi, Božji blagoslov snage i mira.

Preuzeto s vaticannews.va

Ostavite komentar

Pin It