SVETA MARIJA BOGORODICA

Marijo, Majko pristanka, ti si slušala Isusa, poznaješ zvuk njegova glasa i otkucaje njegova srca. Ti, zvijezdo jutarnja, govori mu o nama, a nama pripovijedaj kako si ga slijedila na putu vjere.

Marijo, koja si zajedno s Isusom boravila u Nazaretu, utisni u naš život svoje osjećaje, svoju poslušnost, svoju šutnju, osluškivanje i riječ koja počinje cvjetati u zaista odluci.

Marijo, pričaj nam o Isusu kako bi u našim očima zasjala svježina vjere, a u srcima ona toplina susreta koju si ti donijela Elizabeti da bi se s njom, u dubokoj starosti, radovala daru života.

Marijo, djevice “Veliča”, pomozi nam da donesemo u svijet radost i potakni sve mlade, kao u Kani, da se zauzmu u službi bližnjih, čineći samo ono što Isus kaže.

Marijo, upravi svoj pogled mladima da postanu plodno tlo Crkve. Moli da se Isus, umrli i uskrsli, u nama nanovo rodi i preobrazi nas u noć punu svjetla, njim ispunjenu.

Marijo, Majko Božja, vrata nebeska, pomozi nam da podignemo pogled k nebu. Želimo vidjeti Isusa. S njim razgovarati. Svima njegovu ljubav naviještati.

(Benedikt XVI.)

Ostavite komentar

Pin It