Ukazanje svetog Ivana Evanđeliste: Objavio je golemi znak posljednjeg vremena

Na današnji dan 27. prosinca Crkva slavi blagdan svetog Ivan Evanđeliste, Isusovog učenika.

On je bio najmlađi od dvanaestorice apostola. Pisac je četvrtog Evanđelja, knjige Otrkivenja i tri poslanice. On je bio učenik kojeg je Isus prvog pozvao zajedno s Andrijom, i učenik kojeg je Isus posebno volio. Bio je svjedokom mnogih Isusovih čudesa.

Jedini je od apostola koji iako u prognanstvu, nije umro mučeničkom smrću. Jedini je koji je do samog kraja bio na kalvariji smrti uz Isusa i Mariju. I jedini koji je naslonio glavu na Isusovo Srce.

Upravo to srce koje je sveti Ivan iz blizine prvi osjetio za vrijeme posljednje većere očitovalo se upravo na njegov blagdan dana 27. prosinca 1673., svetoj Margareti Mariji Alacoque i tom prilikom joj je Isus rekao: “Moje Božansko Srce tako je raspaljeno ljubavlju prema ljudima da više ne može u sebi zadržavati plamenove svoje žarke ljubavi, već ih mora raširiti.”

Tako je počela golema pobožnost Srcu Isusovu diljem svijeta, a koja obuhvaća predivna obećanja Isusova i milosti prvih petaka koje Isus zatražio.

Ukazanje i znak posljednjeg vremena

S tim povezano sveti Ivan Evanđelist ukazao se svetoj Gertudi velikoj, benediktinki koja je živjela u 13. stoljeću i imala brojne mistične vizije u dobi od 25 godina. U toj viziji bila je pozvana da položi svoju glavu na Isusovo srce.

Obratila se Ivanu i pitala ga: “Ljubljeni Gospodnji, jesu li ovi skladni udarci srca koji raduju moju dušu veselili i tvoju kada si počinuo tijekom Posljednje večere na njedrima Spasitelja?”

Ivan je odgovorio: “Da, čuo sam ih, i moja je duša bila prožeta njihovom slatkoćom čak do samog središta.”

Gertruda je upitala: “Zašto si, dakle, u svom evanđelju tako malo govorio o tajnama ljubavi Srca Isusova?”

Odgovorio je: „Moja je misija bila pisati o Vječnoj Riječi… ali jezik blaženih pulsiranja Presvetog Srca rezerviran je za posljednja vremena, za svijet izlizan vremenom, koji se ohladio u ljubavi Božjoj.”

Skoro četristo godina nakon ovih riječi i ukazanja, najave znaka posljednjeg vremena, čovječanstvo prima na njegov blagdan, tj današnji dan golemu milost pobožnosti koja spašava duše – pobožnosti Presvetog Srca Isusova.

Jasan znak da živimo posljednja vremena.

Preuzeto s vjera.hr

Ostavite komentar

Pin It