TRODNEVNICA SVETOJ KATARINI

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen

Evo prave mučenice, Koja je za Kristovo ime, svoju krv prolila. Nije se prepala prijetnji i suda te je kraljevstvo nebesko stekla.

Oče naš

Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje. Dođi kraljevstvo tvoje. Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla. Amen.

Zdravo Marijo

Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom. Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amen.

Slava Ocu

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

Slavna sveta Katarino, djevice i mučenice, pomozi mi nasljedovati tvoju ljubav i čistoću. Daj mi snage i hrabrosti u borbi s napastima svijeta. Pomozi mi iskreno ljubiti Boga svim srcem i umom i njemu služiti. O slavna sveta Katarino, po svojem slavnom mučeništvu, za ljubav Kristovu, pomozi mi da budem vjeran svojoj vjeri i svome Bogu dok živim. AmenBože, koji si uresio svetu Katarinu, djevicu i mučenicu, darom velike mudrosti i kreposti te pobjedničkom borbom s neprijateljima vjere, daj nam, molimo te po njezinu zagovoru, postojanost u vjeri i njenu mudrost da možemo srcem i umom služiti Tebi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Pomolimo se: Gospodine, raduješ nas godišnjim blagdanom, blažene Katarine. Ona nam je primjer čistoće i hrabrosti. Nek nam pomogne i svojim zaslugama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Sveta Katarino, moli za nas!

Ostavite komentar

Pin It