MOLITVE GOSPI OD ZDRAVLJA

Pripravna molitva

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Majka tvoga Sina i naša Majka Marija najljubaznije pritječe u pomoć svojoj djeci koja su u nevoljama. Stoga se bolesni k njoj utječu –često dolazeći u svetišta njoj posvećena – da, po njezinu zagovoru, opet prime zdravlje.

Molitva zahvalnica

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Hvala ti što si nam Majku svoga Sina dao za zaštitnicu, jer bolesnima koji zazivaju njezinu zaštitu sja kao znak ozdravljenja i višnje nade.

Molitva za zdravlje

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu. Po zdravlju posve se mijenja naše stanje:tlačenje se okreće u slobodu,neznanje u spoznaju istine,bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela,da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu.

Molitva preporuke

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Znamo da savršeno i potpuno spasenje ne možemo postići na ovom svijetu: naš je život izložen boli, patnji, smrti. Tvoj lijek za naše zdravlje jest Isus Krist, koga si poslao k nama kao Spasitelja i Liječnika tijela i duše. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, da nas Kristove boli iscijele da ozdravljeni prispijemo u nebesko slavlje.

Posvetna molitva

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Tvoj Sin, Isus Krist, od proroka nazvan Sluga Gospodnji, ponio je naše bolesti, naše boli na sebe uzeoi njegove nas rane iscijeliše. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, primi nas duha ponizna i srca skrušena..

Ostavite komentar

Pin It