SVETA FAUSTINA O ČISTILIŠTU

U pratnji svog anđela čuvara sveta Faustina posjetila je čistilište u kojem trpe mnoge duše. “Te duše žarko mole, ali ipak ne mogu za sebe, samo im mi možemo pomoći”, kaže sestra Faustina.

“U to vrijeme pitala sam Isusa za koga još trebam moliti? Isus mi je odgovorio da će mi u sljedećoj noći dati spoznati za koga trebam moliti.

Ugledah anđela čuvara koji mi je zapovjedio da ga slijedim.

Iznenada se nađoh na maglovitu i vatrom ispunjenu mjestu gdje trpe mnoge duše. Te duše žarko mole, ali ipak ne mogu za sebe, samo im mi možemo pomoći. Plamenovi koji su oko njih izgarali nisu me dodirivali.

Moj anđeo čuvar nije me napuštao ni za trenutak.

Upitala sam duše koja im je najveća patnja. Složno mi odgovoriše da im je najveća patnja – čežnja za Bogom.

Vidjela sam Majku Božju kako posjećuje duše u čistilištu. Duše nazivaju Mariju “Zvijezdom mora”.

Ona im donosi ublaženje.

Htjela sam više s njima razgovarati, ali mi je anđeo čuvar dao znak da pođemo. Dođosmo iza vrata ove tamnice pune patnja.

Čula sam nutarnji glas koji govoraše: “Moje milosrđe to ne želi, ali to zapovijeda pravda.” Otada održavam blisku povezanost s trpećim dušama.

Molitva za duše u čistilištu

Milosrdni Isuse, koji si dragovoljno pretrpio tolike muke da otkupiš duše iz vlasti neprijatelja, smiluj se dušama u čistilištu. Usliši ih, milostivi Gospodine, i oslobodi da zajedno sa svim svetima uživaju tvoju dobrotu u tvojemu kraljevstvu.

Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu… Pokoj vječni…

Ostavite komentar

Pin It