MISA ZA BLAGOSLOV I USPJEH VOLONTERSKOG PROJEKTA “72 SATA BEZ KOMPROMISA”

Večernju misu na kojoj se posebno molilo za blagoslov i uspjeh volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“, koji se ove godine peti puta održava u Slavonskom Brodu pod geslom “Probudi se” , predvodio je u srijedu 12. listopada u župi Gospe Brze Pomoći studentski kapelan vlč. Robert Farkaš.

Kako je misa srijedom inače, misa za studente, uz njih su na misi sudjelovali i volonteri toga projekta. 

U prigodnoj homiliji kapelan Farkaš govorio im je na temu “Ne gradi bez projekta”. Tako je povezao važnost pristupa projektu bilo da gradimo nešto materijalno ili duhovno, ukazavši posebno na važnost na kojim temeljima gradimo svoj duhovni život i na granice koje moramo poštivati.  

“Granica tvoga života uvijek treba biti dostojanstvo drugog čovjeka, jer je svatko stvoren na sliku Božju, a kršćanin je još i dijete Božje”, ponovio je nekoliko puta kapelan Farkaš. “Kao što kuću gradimo po kvalitetnom projektu tako i svoj život trebamo graditi po projektu koji je Bog za nas napisao, a on se nalazi u Svetom Pismo”, naglasio je propovjednik. Na kraju je poručio: “Isus ima plan za svakoga od nas. Platio ga je vlastitom, krvlju, žrtvom, životom da bismo živjeli, a ne životarili i da bismo išli prema cilju, a ne lutali i tumarali, te da se s nama ne igraju lažni projektanti. Zato je važno poznavati projekt svoga života, iščitavati Bibliju gdje nam je Krist dao prekrasan projekt života, projekat za kojega On garantira. On stoji iza njega i garantira ti da ćeš uspjeti i to ne samo na ovoj zemlji. Zgradu koji s njim sagradiš ta zgrada postoji i nakon smrti. Nju ni smrt ne može razrušiti, jer iza nje stoji projektant koji misli ozbiljno, koji ima moć i sposobnost izgraditi takvu kuću. On ti je i projektant i temelj i neće te prevariti”.

Tajnica Studentskog katoličkog centar (SKAC), koji je i ove godine organizator toga projekta Dora Dežmić najavila je kako će u projektu sudjelovati 210 prijavljenih volontera u više od 30 radnih akcija kroz dva dana, a to su: radne akcije krečenja, čišćenja prostora potrebnim osobama, osobama socijalno ugroženim, nepokretnim osobama, razne radionice u udrugama, druženje sa starijima, te dvije akcije u brodskoj bolnici na odjelu pedijatrije i dječjem vrtiću gdje će oslikavati zid jednim muralom.

Projekt će završiti misom zahvalnicom u nedjelju, 16. listopada, koju je u svojoj župi sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu s početkom u 18 sati predvoditi kapelan Farkaš.  

Preuzeto s hkm.hr

Ostavite komentar

Pin It