MUŠKARCI MOLILI KRUNICU ZA VELIKE NAKANE CRKVE I DOMOVINE

Djevice Marije od svete Krunice, 8. listopada mole muškarci u više od stotinu gradova u 30 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj je molitva održana u pet gradova, Splitu, Metkoviću, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Zagrebu, gdje se na Trgu bana Jelačića okupilo oko tri stotine muškaraca.

Zajedničke nakane javne molitve krunice u Hrvatskoj bile su za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za prestanak predbračnih odnosa, čednost u odijevanju i ponašanju te obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja te za duše u čistilištu.

Jedan od suorganizatora Leon Hrženjak je za HKR rekao da za njega osobno krunica znači poniznost, utjecanje Gospi i traženje njezinog zagovora za sve izazove koje život stavi pred nas.

“Krunica je i jako lijepa i moćna molitva, koju je svaki papa u povijesti duboko preporučivao.”

Jedan od sudionika molitvene inicijative naglasio je da je “molitva krunica važna zato jer kao vjernici hrvatskog naroda vidimo da vjera ‘pada’ u zadnje vrijeme, pa i ljudi koji su aktivni u Crkvi podliježu nekim suvremenim pokretima, što nikako nije dobro.”

“Nadam se da će ova današnja inicijativa zaživjeti svake prve subote u mjesecu, po uzoru na druge velike gradove u Europi i da će Marija, onako kako je kroz povijest uvijek čuvala hrvatski narod, po ovim molitvama i dalje štititi hrvatski narod.”

Ovo je duhovni boj i Marija će pobijediti!

Na pitanje koliko je ova inicijativa važna za Hrvate i građane grada Zagreba, jedan od sudionika je naglasio: “Isto kao rat 1991.! Tada smo se borili protiv jednog neprijatelja. Trideset godina kasnije smatram se još većim vojnikom i ratnikom za Mariju.”

“Ovo je duhovni rat za cijelo čovječanstvo i od neizmjerne važnosti za svakog čovjeka i čitav svijet.”

“Došao sam zato što doživljavam da je, osim potreba domovine, potrebno da se mi, muževi, zaista učvrstimo u vjeri i da to hrabro prenosimo na sve naše obitelji i društvo u kojemu živimo.”

“I inače često molim krunicu. Mislim da je lakše kad se vidi druge da mole krunicu, pogotovo kad muškarci zajedno mole. To je lijep primjer da možemo svi zajedno moliti za nešto konkretno i nešto dobro.”

Zagrepčanima se pridružio i Zoran Mihaljević koji je u Sydneyu prije više mjeseci potaknuo istu inicijativu: “Mislim da je osobito važno da muškarci budu na javnim mjestima na koljenima. To je veliki svjedočanstvo, osobito kad se vidi mlade očeve s djecom. Mladima je to isto veliki događaj i tako se prenosi vjera na drugu generaciju.”

Preuzeto s hkm.hr

Ostavite komentar

Pin It