DEVETNICA SVETOJ MARGARETI MARIJI ALACOQUE

Sveta Margareta Marija Alacoque bila je velika štovateljica i glasnica Srca Isusova. Isus joj je u više navrata objavio poruke koje će pobožnost njegovom Presvetom Srcu proširiti svijetom. Utječući se njezinom zagovoru u svojim potrebama, izmolimo ovu devetnicu kao pripravu za njezin spomendan.

Prvi dan

Sveta Margareta Marijo, koja si toliko ljubila i štovala Presveto Srce Isusovo, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse, koji si objavio svetoj Margareti Mariji beskrajnu ljubav tvoga Presvetog Srca, nauči nas da ti znamo zahvaljivati za tolika dobročinstva i, po zagovoru tvoje službenice, dopusti da se iznova proslavi Tvoje Srce i podari nam milost za koju te s pouzdanjem molimo. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Drugi dan

Sveta Margareta Marijo, koja si vjerno nasljedovala blagost i poniznost Srca Isusova, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Srce Isusovo koje si izabralo Margaretu Mariju da ti bude ljubljena učenica, pomozi nam sa slijedimo njen primjer i pouke. Na slavu Tvoga Presvetog Srca, daj nam po njezinu zagovoru milost za koju te molimo s pouzdanjem. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Treći dan

Sveta Margareta Marijo, koja si se pouzdala i nasljedovala Srce Isusovo, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse, koji si otkrio svetoj Margareti Mariji nedokučiva bogatstva svoga Srca, učini da te i mi, poput nje, ljubimo u svim stvarima i povrh svega. Po njezinu zagovoru, daj nam milost koju te molimo na veću slavu Tvoga Presvetog Srca. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim, sada i u vijeke vjekova. Amen.

Četvrti dan

Sveta Margareta Marijo, uzore strpljivosti u kušnjama, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Srce Isusovo koje si dalo svetoj Margareti Mariji milost da te ljubi u težini Križa, daj i nama istu ljubav i strpljenje kad nas stignu kušnje, te nam po njezinu zagovoru daj milost koju te molimo na veću slavu tvoga Presvetog Srca. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Peti dan

Sveta Margareta Marijo, koja si izgradila svoj dom u Srcu Isusovu, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse, pohrani i nas, u sigurno utočište svoga divljenja vrijednog Srca da te možemo uvijeke slaviti. Po zagovoru svete Margarete Marije daj da se iznova proslavi Tvoje božansko Srce i daj nam milost koje smo potrebni. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Šesti dan

Sveta Margareta Marijo, koja ohrabruješ srca da se otvore nježnom milosrđu Srca Isusova, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse, koji si otkrio svetoj Margareti Mariji moć svoga Presvetog Srca, po njezinu te zagovoru molimo da učvrstiš naše pouzdanje te da nam budeš uvijek na pomoći i daruješ nam milost koja nam je potrebna. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Sedmi dan

Sveta Margareta Marijo, koja obećavaš posebnu zaštitu Srca Isusova onim srcima koji mu se posvete, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse, Ti si svetu Margaretu Mariju učinio baštinicom blaga svoga božanskog Srca; i obećavaš svoju moć u svojoj blizini, po njezinu te zagovoru s pouzdanjem molimo da nam udijeliš potrebnu milost. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Osmi dan

Sveta Margareta Marijo, milosrdna dobročiniteljico siromašnih i bolesnih, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse, koji si dopustio svojoj službenici svetoj Margareti Mariji da uđe u tajne Tvoga Presvetog Srca, danas te molimo po njezinu zagovoru da nam ona pomogne u teškoćama i da nam izmoli milost koja nam je potrebna. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Deveti dan

Sveta Margareta Marijo, koja si žrtvovala svoj život na slavu Srca Isusova, moli za nas.

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Molitva

Isuse koji, nakon što si dopustio svetoj Margareti Mariji da sudjeluje u Tvojim poniženjima na ovoj zemlji, ispunio si je slavom Tvoga Srca, po njezinu te zagovoru i po slavi Tvoga Srca molimo da nam udijeliš milost za koju te molimo s pouzdanjem. Ti, koji kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim sada i u vijeke vjekova. Amen.

Ostavite komentar

Pin It