MOLITVA MAJCI BOŽJOJ ŽALOSNOJ

Blažena Djevice Marijo,Presveta Majko Spasiteljeva i Majko naša,

Riznico milosti i utjeheu svim bolima i žalostima.

Tebi je dana snaga sućutikojom majčinski pritječeš u pomoćsvima koji te ponizno zazivajuu trenutcima kušnje i u traženju nade.

Ti, Majko Ožalošćena,koja si u srcu proživljavala patnjena tijelu i duši svoga božanskog Djeteta od trenutka začeća po Duhu Svetomei njegova utjelovljenja u tvome blaženom krilu.

Čula si proroštvo starca Šimunada će ti mač boli probosti dušu.

Sa svojom si Obitelji bila izložena progonstvu,da bi sačuvala Život za život svijeta.

Osjetila si tjeskobu zbog nestanka Sinakoji je poučavao u Očevu domu.

Srela si ga s križem i pod križem, izmučena,dok je u muku ponio sve naše grijehe.

Bila si s njime u smrtnome časudok je duh predao Ocu, a tebe nama za Majku.

Primila si njegovo tijelo u svoje krilo,da bi iz krila zemlje bilo vraćeno u krilo Očevoi nama pripravilo mjesto u krilu Abrahamovu.

Susrela si se s tamom Kristova groba,da bi nam uskrsnom vjerom podarila svjetlo.

Milosti i milosrđa puna,pogledaj rane svih koji trpe;ne uskrati nam svoga zagovora,da svjedočimo radost spasenja,pridruženi otajstvu Križa.

Tvoj nas majčinski pogledgleda s naših oltara;njega susrećemo na trgovima i ulicama,na raskrižjima i putovima,u našim obiteljima i domovima.

Toliko si puta bol hrvatskih vjernikadržala u svome krilui blažila svojim srcem.

Pružala si ruke prihvaćanja ii vraćala nas u milosni zagrljajGospodina koji traži zalutalei raduje se raskajanima.

Na rane hrvatskoga pukaspuštala si melem istoga Duhakoji je osjenio Tvoju vjernosti anđele si svjetla prizvala u tamu,da jasnije čujemo Radosnu vijest,da dodirnu nam srce i obrišu suze,da osjetimo nježnost ruke koja vodi,da slavimo Boga patnjama svojimu Kristovoj patnji otkupljenja svijeta.

Majko spasonosne boli,pridruži nas otajstvu Križaradi našega obraćenja i spasenja;radi posvećenja naših obiteljii cijeloga nam naroda.

Izmoli nam utjehu i snaguu izgrađivanju Božjega kraljevstvau kojemu će svaka suza biti otrta,u kojemu ni plač ni bol ne postoje.

Pomozi nam, Majko,da po otajstvu bolipostanemo sudionicima slaveTvoga Sina, Isusa Krista, Raspetoga,koji kao uskrsli živi u vijeke vjekova.

Amen.

POSVETA POBOŽNE OSOBE (B. Petit)

Prežalosno i Bezgrešno Srce Marijino, božansko i čisto prebivalište, zakrili moju dušu svojim majčinskim zagovorom, da bi ona, uvijek bila vjerna glasu Isusovu, mogla udovoljiti Njegovoj ljubavi te vršiti Njegovu božansku volju. Želim, Majko moja, da mi uvijek pomažeš svojom otkupiteljskom suradnjom, da se, živeći u povezanosti s tvojim Srcem, potpuno sjedinim sa Srcem tvojega božanskoga Sina. Približi me Njegovu Srcu putem kreposti i žalosti tvojega Bezgrešnog Srca. Štiti me uvijek. Amen.

POSVETA PREŽALOSNOM I BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU (Za privatnu uporabu vjernicima sastavili monasi kamaldoljani)

Srce Isusovo, kopljem probodeno, koje si nas toliko ljubilo i koje nas toliko želiš spasiti, daj da i ja Tebe ljubim i da ti budem vjeran. Radi toga, o moj dobri Spasitelju, posvećujem se prežalosnom i bezgrešnom Srcu Tvoje ljubljene Majke. Da, mila Majko Božja, Tebi se posvećujem, Tebi se potpuno predajem zauvijek i uzdam se u Tvoje Prežalosno i Bezgrešno Srce, da me Ti nadahnjuješ i upravljaš u ljubavi prema Tvome Božanskom Sinu. Učini da moje srce ne bude više isprazno srce, nego da ono, raspaljeno vatrom Tvoga srca, potpuno prione uz Boga te u ljubavi služi Tvom božanskom Sinu. O sveta Srca Isusa i Marije, koja ste uvijek bili sjedinjeni u djelu našeg spasenja, spasite mene, spasite nas, spasite Crkvu i cijeli svijet, i učinite srce moje po Vašim srcima. O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo. Prežalosno i Bezgrešno Srce Marijino, moli za nas! Najveći zalog kojim raspolažemo da ganemo ljubav Oca i srce Sina. Amen.

KLANJATI SE ISUSU, S TOBOM, LJUBITI GA TVOJIM SRCEM (Sv. Julijan Eymard)

O Marijo, s Tobom, po Tebi i u Tebi molit ću, i tako nastaviti kontemplativni život na zemlji. O kako će Isus biti zadovoljan da u nama ponovno pronađe Mariju, svoju ljubljenu i svetu Majku. Trebam činiti ono što si Ti činila Marijo, služeći Isusu, Njemu na slavu. Ti si mislila Isusove misli, živjela sjedinjena s Isuso vim krepostima i poslovima. U sebi si se bavila Isusom, za Isusa i u Isusu. Marijo, dolazeći k Tebi nikada se ne napušta Isus. Ti si Kraljica Cenakola koja nas vodis i upravljaš, Marijo, Ti si Isus «pomajčen«, ti si majka, cjelovita majka, i ništa drugo doli Majka. U tvoje ruke dobra Majko polažem milost moga zvan ja. Sav se Tebi predajem, prikaži me Isusu. Isus, slatki učitelj primit će me i poljubiti u tebi jer si me oblikovala i njemu prikazala dobra Majko. Marijo jer si se udostojala postati mojom učiteljicom, daj da se klanjam Isusu s Tobom, ljubim Ga, blagoslivljam i slavim Tvojim Srcem. Udijeli mi milost da ga molim Tvojim molitvama, služim Tvojim rukama, ljubim Tvojim srcem, slavim Tvojom svetošću. Sve prikaži Isusu i mene s Tobom. Amen.

TVOJE SRCE JE SAMA LJUBAV I MILOSRĐE (Sv. Ivan Marija Vianney)

O Djevice Marijo, kada govorimo o zemaljskim stvarima, umorimo se, ali kada o Tebi zborimo govor je uvijek novi. Uspoređivali su Te s majkom, a Ti si bolja od najbolje majke koja ponekada kažnjava svoga sina misleći da tako čini dobro, a Ti Marijo nikada ne kažnjavaš. Tvoje Srce je sama ljubav i milosrde, da bi bili uslišani dosta je Tebi se uteći. Tvoje Srce Marijo je tako nježno pre ma nama, nježnost srdaca svih majki u usporedbi s Tvojim srcem je kao komad leda. O kako si dobra Presveta Marijo! Amen.

DIVNO JE TVOJE MAJČINSTVO (Papa Ivan Pavao II.)

Blagoslovljena Ti medu ženama. Blagoslovljena jer si vjerovala. Svemogući je u Tebi učinio velika djela. Divno Tvoje Bogomajčinstvo, i u svome predviđanju, čudesno Tvoje Bezgrešno Začeće, te prekrasni Tvoj neka mi bude. Ti si tako usko sjedinjena s cijelim dijelom našeg spasenja, pridružena Križu našeg Spasitelja Tvoje je Srce probodeno pored njegova Srca. I sada u slavi svoga Sina Ti neprestaješ zagovarati nas siromašne grešnike. Ti bdiješ nad velikom Crkvom jer si njena Majka, Ti bdiješ nada svakim od svojih sinova. Od Boga zadobivaš sve milosti koje su simbolizirane svetim zrakama koje izlaze iz Tvojih otvorenih ruku, pod uvjetom da se mi usudimo moliti za njih i Tebi se hrabro u povjerenju približimo s jednostavnošću djeteta. I tako nas bez pres tanka vodiš svome Božanskom Sinu. O Presveta Djevice, Majko Kristova i Majko Crkve s radošću i divljenjem se pridružujemo Tvome Veličanstvu, Tvojoj u ljubavi zahvalnoj pjesmi. S Tobom zahvaljujemo Bogu čije je milosrđe od koljena do koljena, za divno zvanje i višestruko poslanje vjernika laika, koje je Bog po imenu pozvao da žive u zajedništvu ljubavi i svetosti s njime te da budu bratski sjedinjeni u veliku obitelj djece Božje poslane da ižaravaju veliko Kristovo svjetlo i prenose Plamen Duha svojim životom u cijelom svijetu. Djevice hvalospjeva Veliča, ispuni njihova srca zahvalnošću i poletom za ovo zvanje i poslanje. Amen.

KAKO TE NE LJUBITI MARIJO (Sveta Terezija Avilska)

O bezgrešna Djevice, najnježnija majko, Ti si puna radosti jer nam Isus daje svoj život i beskrajna blaga svoga blaženstva. O Marijo kako Te ne ljubiti i blagoslivljati zbog svoje velike ljubavi prema nama? Ti nas uistinu ljubiš, kao što nas ljubi Isus. Ljubiti znači darovati sve, i samoga sebe. Ti si se potpuno dala za naše spasenje. Spasitelj je poznavao tajne Tvoga majčinskoga Srca i beskrajnu Tvoju nježnost. Umirući Isus prije zadnjeg izdisaja Tebi nas povjerava, utočište grešnika. O Marijo, Ti pod Križem uspravno stojiš, kao svećenik na oltaru, prikazuješ za nas svetog Emanuela, Boga s nama, Tvoga ljubljenoga Isusa. O Kraljice mučenika i nado naša, ljubimo Te i blagoslivljamo u vjeke vjekova. Amen.

Ostavite komentar

Pin It