PAPA FRANJO UPUTIO PORUKU MAJKAMA

Želim izraziti svoju blizinu svim majkama, posebno majkama čija djeca trpe – rekao je papa Franjo u pozdravima na kraju opće audijencije, spominjući blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, koji se slavi sutra, 8. rujna. Posebno se spomenuo majki čija su djeca u zatvoru, u kojima si – kako je rekao – brojne osobe oduzmu život

Spomenuvši se na kraju opće audijencije sutrašnjega blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije, papa Franjo je posebne misli posvetio svim majkama. Marija je iskusila Božju nježnost kao kći, puna milosti, kako bi potom tu nježnost darovala kao majka kroz jedinstvo s poslanjem Sina Isusa. Zbog toga danas želim izraziti svoju blizinu svim majkama, a na poseban način majkama čija djeca trpe – rekao je, spominjući pritom njihovu bolesnu ili marginaliziranu djecu, ali i onu koja su u zatvoru.

Stoga je potaknuo na posebnu molitvu za majke mladih zatvorenika, da im nikada ne ponestane nade. Nažalost, u zatvorima ima mnogo ljudi koji si oduzmu život, katkada čak i mladi. Majčinska ljubav može očuvati od te opasnosti – istaknuo je Papa te dodao – Neka Gospa utješi sve majke i sve one koje su utučene zbog patnje svoje djece.

Preuzeto s Vatican News

Ostavite komentar

Pin It