KRUNICA SVETE GERTRUDE ZA OSLOBAĐANJE DUŠA U ČISTILIŠTU

Krunica svete Gertrude: Isus je obećao sv. Gertrudi da će svaki put kada se izmoli ova molitva – pa i ako se izmoli više puta dnevno – osloboditi tisuću duša iz čistilišta.

Moli se na običnu Gospinu krunicu.

Apostolsko vjerovanje na križ.

Slijedi jedan Očenaš, tri Zdravomarije i Slava Ocu.

Na zrno između desetica jedan Očenaš.

Na svako zrno u desetici moli se sljedeća molitva:

Vječni Oče, prikazujem ti predragocjenu krv tvojega božanskoga Sina Isusa Krista, zajedno sa svim svetim misama koje se danas slave po čitavu svijetu, za duše u čistilištu, za grešnike u Crkvi, za grešnike u mojoj kući i u mojoj obitelji te za svu nerođenu djecu. Amen. 

Na kraju svake desetice završiti sa sljedećom molitvom:

Presveto Srce Isusovo, otvori srca i um grešnika za istinu i svjetlo Božje. Bezgrešno Srce Marijino, moli za obraćenje grešnika i za cijeli svijet.

Slava Ocu…

Sljedeću deseticu započeti s Očenaš.

Isus je obećao sv. Gertrudi da će svaki put kada se izmoli ova molitva – pa i ako se izmoli više puta dnevno – osloboditi tisuću duša iz čistilišta. U ovoj krunici ta se molitva moli pedeset puta. Ako se ova krunica izmoli samo jedanput, Isus će osloboditi 50 000 duša iz čistilišta.

Sveta Gertruda mnogo je molila za siromašne duše u čistilištu. Misama, pokorom i dobrim djelima mnogim dušama je skratila čistilišne muke i otvorila im vrata nebeska. Dok bi svećenik na svetoj misi podizao hostiju, ona bi molila: Gospodine, Sveti Oče, prikazujem Ti svetu hostiju za sve one koji su na zemlji, u čistilištu i na Nebu. U tome trenutku promatrala bi mnoge izbavljenike na prolazu iz čistilišnih muka u Nebo.

Ostavite komentar

Pin It