BRDO UKAZANJA

Mjesto prvih Gospinih ukazanja, nekoliko stotina metara iznad bijakovićkog zaseoka Podbrdo, danas se naziva Brdo Ukazanja.

Od kuća do samog mjesta ukazanja vodi strma staza uz koju su 1989. godine postavljeni brončani reljefi radosnih i žalosnih otajstava krunice (rad prof. Carmela Puzzola).

Na putu prema mjestu ukazanja postavljen je veliki drveni križ kojim je označeno mjesto gdje je Gospa trećeg dana ukazanja preko Marije Pavlović po prvi put pozvala na mir.

Na samom mjestu ukazanja 8. rujna, u čast 20. obljetnice (2001. godine), postavljen je kip Kraljice Mira izrađen prema modelu onoga koji se nalazi pred župnom crkvom (od 1987. godine). Gospin kip, od bijelog mramora djelo je  talijanskog klesara Dine Felicia iz Massa Carrare. Kip na Podbrdu je dar korejskih hodočasnika. Duboko potaknuti nakon ozdravljenja jednog djeteta, željeli su učiniti nešto da zahvale Bogu i Kraljici mira za Milost. U ovu nakanu ugradili su i svoju molitvu „za mir na korejskom poluotoku“ kako su napisali na pločici koju su donijeli iz Koreje.

Susret sa Brdom ukazanja za hodočasnike je susret s Gospom kroz osobnu molitvu i molitvu krunice.

U lipnju 2002, brončani reljefi slavnih otajstava krunice (rad prof. Carmela Puzzola) postavljeni su na stazi koja s mjesta ukazanja silazi prema Plavom križu.

U podnožju Brda ukazanja nalazi se Plavi križ, postavljen 1985. godine. Na tom se mjestu od 4. srpnja 1982. redovito sastaje molitvena skupina Ivana vidioca.

Ostavite komentar

Pin It