2. DAN – Neprekidna devetnica svetoj Misi

Blagoslovljena vam sveta nedjelja, dan Gospodnji. Današnji poticaj za molitvu, uz napomenu najvažnije je sudjelovanje na svetoj Misi.


2. DAN- Neprekidna devetnica svetoj Misi

1. Zaziv Duha Svetoga

O dođi, Stvorče, Duše Svet,
pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti,
u grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj,
blagodat Boga Svevišnjeg,
studenac živi, ljubav, plam
i pomazanje duhovno!

Darova sedam razdaješ,
Ti, prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan,
Ti puniš usta besjedom!

Zapali svjetlo u srcu,
zadahni dušu ljubavlju,
u nemoćima tjelesnim
potkrepljuj nas bez prestanka!

Dušmana od nas otjeraj
i postojani mir nam daj,
ispred nas idi, vodi nas,
da svakog zla se klonimo!

Daj Oca da upoznamo,
i Krista, Sina njegova,
i u Te Duha njihova,
da vjerujemo sveudilj!

Sva slava Ocu vječnomu,
i uskrslome Sinu mu,
sa Tješiteljem presvetim
nek bude sada i uvijeke. Amen.

– Pošalji Duha svojega i postat će. (Aleluja)
– I obnovit ćeš lice zemlje. (Aleluja)

Pomolimo se: Bože, koji si Svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što je pravo mislimo i njegovoj se utjehi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

2. Slavna otajstva Gospine krunice

1. Koji je od mrtvih uskrsnuo.

U prvom slavnom otajstvu razmatrat ćemo kako je Gospodin naš Isus Krist treći dan po smrti slavno uskrsnuo od mrtvih.

2. Koji je na nebo uzašao.

U drugom slavnom otajstvu razmatrat ćemo kako je Gospodin naš Isus Krist četrdeset dana poslije svog uskrsnuća uzašao na nebo i sjeo o desnu svoga nebeskog Oca.

3. Koji je Duha Svetog poslao.

U trećem slavnom otajstvu razmatrat ćemo kako je naš Gospodin Isus Krist poslao Duha Svetoga nad apostole u prilici ognjenih jezika.

4. Koji je Tebe, Djevice na nebo uzeo.

U četvrtom slavnom otajstvu razmatrat ćemo kako je bila Blažena Djevica Marija, uznesena na nebo.

5. Koji je Tebe, Djevice, na nebu okrunio.

U petom slavnom otajstvu razmatrat ćemo kako je bila Blažena Djevica Marija okrunjena kao kraljica neba i zemlje.

3. Evanđelje dana

Evanđelje: Iv 6, 60-69

»Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?« A Isus, znajući sam od sebe da njegovi učenici zbog toga mrmljaju, reče im: »Zar vas to sablažnjava? A što ako vidite Sina Čovječjega kako uzlazi onamo gdje je prije bio? Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su. A ipak, ima ih među vama koji ne vjeruju.« Jer znao je Isus od početka koji su oni što ne vjeruju i tko je onaj koji će ga izdati. I doda: »Zato sam vam i rekao da nitko ne može doći k meni ako mu nije dano od Oca.«

Otada mnogi učenici odstupiše, više nisu išli s njime. Reče stoga Isus dvanaestorici: »Da možda i vi ne kanite otići?« Odgovori mu Šimun Petar: »Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! I mi vjerujemo i znamo: ti si Svetac Božji.«

4. Kratki poticaj za razmišljanje

“Pozivam vas da kroz molitvu i po svetoj misi,kada se moj Sin na poseban način sjedinjuje s vama,pokušate biti kao On: da ste kao On uvijek spremni vršiti Božju volju,a ne da tražite da se ispuni vaša. Jer,djeco moja,po Božjoj volji jeste-postojite,a bez Božje volje ste ništa. Ja kao majka tražim od vas da svojim životom pričate o slavi Božjoj,jer ćete na taj način proslaviti i sebe po Njegovoj volji.

Pokažite svima poniznost i ljubav prema bližnjemu. Po toj poniznosti i ljubavi moj Sin je spasio vas i otvorio vam put k Nebeskom Ocu. Ja molim vas da otvarate put k Nebeskom Ocu svima onima koji ga nisu upoznali i nisu otvorili svoje srce Njegovoj ljubavi. Svojim životom otvorite put svima onima koji još lutaju u traženju istine. Djeco moja,budite mi apostoli koji nisu živjeli uzalud. Ne zaboravite da ćete doći pred Nebeskog Oca i pričati mu o sebi. Budite spremni! Opet vas upozoravam molite za one koje je moj Sin pozvao,blagoslovio njihove ruke i darovao ih vama. Molite,molite,molite za svoje pastire. Hvala vam.”

(Gospina poruka, 2. travnja 2013.)

5. Molitve

Molitva za zahvalu

O Isuse, vječni Bože, zahvaljujem Ti za Tvoje bezbrojne milosti i dobročinstva.

Neka svaki otkucaj moga srca bude hvalospjev zahvale Tebi, o Bože. Neka svaka kap moje krvi teče za Tebe, Gospodine. Moja je duša hvalospjev u veličanju Tvoga milosrđa. Ljubim Te, Bože, poradi Tebe samoga.

***

Molitva svetom Mihaelu arkanđelu u borbi protvi zla

Sv. Mihaele arkanđele, brani nas u boju, budi nam u pomoći protiv zloće i zasjeda đavla. Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, a i ti poglavico Vojske Nebeske, sotonu i druge pakosne duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom krijepošću i pakao protjeraj i strovali. Kroz bezgriješnu Djevicu Mariju. Kroz Njezino bezgriješno začeće. Amen.

Oče naš…

***

Pod obranu se Tvoju utječemo

Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli vazda oslobodi. Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

Ostavite komentar

Pin It