Devetnica svetoj Ivanki Molla – zaštitnici majki i nerođenih

Ivanka je bila talijanska liječnica, supruga i voljena majka. Najpoznatija je po tome što je kao trudnica, čekajući svoje četvrto dijete, odbila i abortus i histerektomiju, unatoč saznanju kako ta trudnoća može rezultirati njenom smrću. Bila je spremna dati svoj život kako bi spasila svoje dijete. Rekla je: „Morate li odlučiti između mene i djeteta, ne oklijevajte: odaberite dijete – inzistiram na tome. Spasite dijete!“ Kanonizirao ju je papa Ivan Pavao II. 16. svibnja 2014.

Ivanka je svetica zaštitnica majki, liječnika i nerođene dječice. Njen se blagdan slavi 28. travnja. Pripremajući se za taj dan, evo devetnice koja traje od 19. do 28. travnja. Molitvena nakana ove devetnice bit će za prestanak abortusa, za sve majke, za sve one koji pate od neplodnosti ili spontanih pobačaja.


Devetnica svetoj Ivanki (Gianni) Molla

Bože, naš Oče, Ti si Svojoj Crkvi darovao svetu Ivanku Berettu Molla. Tražila Te u svojoj mladosti i druge mlade ljude privlačila k Tebi, uključujući ih kroz apostolsko svjedočanstvo i Katoličku Akciju, u brigu za bolesne i ostarjele, njima na pomoć i utjehu.

Zahvaljujemo Ti za dar ove mlade žene, tako duboko predane Tebi. Kroz njen primjer, daruj nam milost za posvećenje naših života Tvojoj službi, na radost naše braće i sestara!

Slava Ocu…

Isuse, Otkupitelju čovječanstva, Ti si pozvao svetu Ivanku na vršenje medicinske službe, kao misiju za utjehu tijela i duša. U svojoj patnji radi braće i malenih, lišena svake podrške, ona je vidjela Tebe.

Zahvaljujemo Ti što si se otkrio ovoj sluškinji kao „Onaj koji služi“ i koji tješi ljude u patnji. Njegujući njen primjer, daj da budemo darežljivi kršćani, na službi svojoj braći i sestrama, posebno onima s kojima nam Ti dopuštaš dijeliti Svoj križ!

Slava Ocu…

Bože, Posvećeni Duše, koji voliš Crkvu kao Svoju Zaručnicu, dio Svoje Ljubavi izlio si u srce svete Ivanke kako bi ga ona mogla isijavati u vlastitoj obitelji i na taj način surađivati s Tobom u predivnom planu stvaranja i davanja života novoj djeci koja bi Te mogla upoznati i voljeti.

Zahvaljujemo Ti na uzoru ove žene i, kroz njeno ohrabrujuće svjedočanstvo, molimo Te, osiguraj našim obiteljima bezbrižnu i kršćanku prisutnost majki, predanih da preobraze svoje domove u prostorije vjere i ljubavi, bogate mnogim aktivnostima i posvećene službi!

Slava Ocu…

O, Bože, stvoritelju i ljubitelju čovječanstva, bio si blizu svetoj Ivanki kada je, pogođena bolešću, bila u bolnoj dvoumici biranja između vlastitog života i života svojeg djeteta kojeg je nosila u utrobi, kao dar kojeg je dugo iščekivala. Vjerujući samo Tebi i svjesna Tvojih zapovijedi o poštivanju ljudskog života, Ivanka je našla hrabrosti da izvrši svoju dužnost majke i rekne „da“ novom životu svog djeteta, darežljivo žrtvujući svoj vlastiti. Po zagovoru Marije, Isusove majke, i po Ivankinom primjeru, nadahni sve majke da s ljubavlju prigrle iskru novog života!

Podari nam milost za koju molimo (spomeni svoje nakane) i radost da nađemo nadahnuće u svetoj Ivanki, uzoru supruge i majke koja je, po Isusovu primjeru, dala svoj život za živote drugih.

Zdravo Marijo…

Ostavite komentar

Pin It