(FOTO i VIDEO) Zaruke na Križevcu

U nedjelju, 10. rujna 2023., u ranu zoru, točnije pri izlasku sunca, mladi par Zachariah i Lilian, hodočasnici iz Kalifornije, zaručili su se na Križevcu.

Kažu da voljeti ne znači gledati jedno u drugo, nego zajedno gledati u istom smjeru. Gledajte u Krista i volite se ljubavlju Srca Isusovog. Sv. Pavao kaže da je Kristova smrt na križu uzor za kršćanski brak. Muškarac i žena sjedinjuju se u požrtvovnoj ljubavi, umiru sebi da bi spasili drugoga baš kao što je Krist umro da bi otkupio Crkvu (Ef 5). Brak je, kao i Križ, istovremeno i radost i borba. U dobrim vremenima bračni par uživa prijateljstvo bezuvjetne međusobne ljubavi. Ipak, postoje i teškoće.

Uzor ljubavi, svaki vjernik može naći u Isus Kristu i njegovoj ljubavi prema čovjeku. Čistoj, bezuvjetnoj ljubavi koja se predaje do kraja. Koja trpi za dobro drugoga. Koja sebe stavlja u drugi plan, a voljenog/u u prvi. Ne prigovara, ne traži izgovore, vidi samo ono dobro u drugom. Kako se piše takva ljubav? Koji je njen simbol? Odgovor je veoma jednostavan i logičan – križ. Križ je simbol ljubavi i predanja. On je primjer autentične ljubavi, ali i putokaz u nebo. Križem nam je otvoreno nebo. Noseći svoj vlastiti, slijedimo primjer Onoga, koji je prvi ponijeo svoj. Za sve nas. Do kraja. Jer je volio. I ako se ikada zapitate kako ćete prepoznati ljubav, odgovor će uvijek biti isti – ako ste spremni prihvatiti tuđi križ, nasloniti ga na svoja ramena i bez prigovora nastaviti stazom života, darujući se bezuvijetno, znat će te da vaša ljubav nije svjetovnog karaktera. Takva je ljubav dar neba, Onoga koji je prepoznao čežnje vaših srca i odlučio ih ispuniti darom vječne ljubavi.

Ako vam ikada u životu dođu teški trenutci sjetite se mjesta gdje ste se zaručili, sjetite se ovog milosnog i svetog brda Križevca. Brda na kojem je baš na dan vaših zaruka, par sati kasnije svetom Misom proslavljen blagdan Uzvišenja svetog Križa u župi Međugorje, kako je to običaj već godinama.

Vjerujemo da će im ovaj posjet Međugorju ostati u dugom sjećanju, a mi im želimo obilje Božjega blagoslova, te da ih kroz njihov budući zajednički bračni život uvijek prati zagovor naše Nebeske Majke, Kraljice Mira.

Čestitamo od srca!

Feel Medjugorje
Feel Medjugorje

Ostavite komentar

Pin It