Svećenici na duhovnoj obnovi jutros u 6 sati molili križni put na Križevcu

Danas, četvrtoga dana 26. međunarodne duhovne obnove za svećenike, koja se u Međugorju održava od 3. do 7. srpnja pod geslom „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) u Gospinoj školi, svećenici su molili križni put na Križevcu od 6 sati ujutro. Molitvu križnoga puta predmolio je fra Miljenko Šteko, predavač na duhovnoj obnovi, koji je na svakoj postaji križnoga puta imao i kratka razmatranja. Svećenici su do križa na Križevcu stigli oko 7:30 sati, a nakon završnog blagoslova uslijedila je jedna posebnost koju svi svećenici vole naglasiti kao važan događaj tijekom njihove duhovne obnove, a ta je da su na Križevcu međusobno pristupali sakramentu pomirenja gdje su jedni drugima ispovijedali grijehe, kako bi se s ove duhovne obnove mogli čista srca vratiti svojim vjernicima, te ih i dalje voditi Bogu. Nakon završetka molitve križnoga puta nekoliko svećenika je s nama radosna srca podijelilo svoje dojmove, prenosi mrežna stranica Radipostaje Mir Međugorje.

“U okviru ove duhovne obnove za svećenike u Gospinoj školi jutros smo bili na Križevcu. Sat i pol molitve, uspinjanja na Križevac zajedno sa gotovo 300 svećenika. Dojam je fantastičan, dojam je neponovljiv i jedinstven. Rijeka svećenika koja ide križnim putem prema križu zajedno u molitvi, u pokornosti, u pobožnosti. Dojmovi su zaista duboki i ova priroda, ambijent, pobožnost, zajedništvo, sve, nešto što vas ostavlja bez daha i što je potrebno svima nama, dakako prije svega svećenicima duhovna obnova i snaga iz Kristovoga križa da bi mogli biti Kristovi svjedoci i Kristovi učenici i pastiri Crkve”, kazao je fra Vjeko Eduard Tomić, župni i samostanski vikar iz Kraljeve Sutjeske, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a svoje dojmove s nama je podijelio i fra Anto Radoš.

„Jutros smo se ponovno okupili, mi svećenici koji smo na duhovnim vježbama krenuli smo prema Križevcu, a upravo smo sada stigli. I kako se kaže, svijet se najljepše vidi kada si na brdu, odnosno kada si na križu. Dok smo se penjali, normalno svatko od nas je osjećao neku bol, sigurno neko trpljenje, ali ovo sada je velika milost da smo svi tu, pogotovo što ćemo imati sada milost da ćemo se moći svi pomiriti s Bogom i vratiti se prema ljudima kojima nas Bog šalje”, kazao je fra Anto Radoš, dok nam je za kraj nekoliko riječi kazao i fra Ignaz Domej iz zajednice „Marija Kraljica Mira”.

„Stvarno je bilo milosno vrijeme u ovih par dana sa svećenicima iz cijeloga svijeta. Upoznao sam puno novih svećenika iz Njemačke, Ukrajine, Slovenije, Madagaskara… u biti iz cijeloga svijeta su ovdje. Fra Miljenko nas je stvarno lijepo uputio prema Isusu, prema njegovom Srcu, prema Božjoj ljubavi da prihvatimo Gospinu poruku ovdje u Međugorju i da preko nje ulazimo u Božju milost, da mognemo svjedočiti njezinu ljubav ovdje u Međugorju i u Crkvi”, kazao je fra Ignaz Domej.

Program četvrtoga dana 26. međunarodne duhovne obnove za svećenike nastavlja se predavanjem fra Miljenka Šteke u 16 sati u dvorani Ivana Pavla II., a završava večernjim molitvenim programom od 18 sati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju.

Više na Radiopostaja Mir Međugorje

Ostavite komentar

Pin It