Snažna molitva pape Pavla VI: Mi te trebamo, Kriste, jedini istiniti Učitelju!

Mi te trebamo, o Kriste, naš jedini Posredniče: da postignemo zajedništvo s Ocem i da s tobom, njegovim jedinim Sinom i našim Gospodinom, postanemo njegovi posinci te se nanovo rodimo u Duhu Svetom.

Mi te trebamo, jedini istiniti Učitelju istina prijeko potrebnih za život: da bismo upoznali vlastito biće i naše određenje kao i put kako to ostvariti.

Mi te trebamo, naš Otkupitelju: da bismo otkrili svoju bijedu i od nje ozdravili te da ispravno upoznamo dobro i zlo kao i nadu posvećenja i da oplakujemo svoje grijehe i zadobijemo oproštenje.

Mi te trebamo, prvorođeni Brate ljudskog roda: da bismo ponovno našli obrazloženja istinskoga bratstva među ljudima kao i temelje pravednosti i bogatstva ljubavi.

Mi te trebamo, o veliki Patniče naših boli: da bismo upoznali smisao trpljenja i njegovu vrijednost okajanja.

Mi te trebamo, Pobjedniče smrti, da nas oslobodiš od očaja i zdvojnosti te postignemo sigurnosti koje se obistinjuju u vječnosti.

Mi te trebamo, Kriste Gospodine, naš Emanuele – »S nama Bože«, da bismo naučili istinsku ljubav te u snazi tvoje ljubavi na dugom putu svoga tegobnoga života radosno koracamo sve do konačnog susreta s tobom, ljubljenim i iščekivanim.

Ostavite komentar

Pin It