U Međugorju sljedeći tjedan generalna skupštine Unije Manje braće Europe

U Međugorju se od 27. veljače do 3. ožujka 2023. godine održava XV. generalna skupština Unije Manje braće Europe – UFME (Unio Fratrum Minorum Europae).

Tema ovoga susreta bit će ”Budućnost UFME – od kud smo krenuli, gdje smo danas, što želimo biti”, a počinje večernjom svetom misom u crkvi sv. Jakova u ponedjeljak 27. veljače u 18 sati, koju će predslaviti aktualni predsjednik UFME dr. fra Miljenko Šteko.

Osim pedesetak provincijala i kustosa iz Europe, na ovome zasjedanju sudjelovat će i general Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli te čitava Uprava Franjevačkoga Reda.

Fra Massimo će jednu večer predvoditi i misno slavlje u crkvi sv. Jakova u Međugorju, a u Međugorju će tih dana biti te predslaviti misu i mons. Sabino Iannuzzi, biskup Biskupije Castellaneta u Italiji, franjevac koji je 2015. godine bio predsjednik UFME. Uz nazočne sudionike u Međugorju, planirano je i više online obraćanja.

Sukladno pripremljenom programu, generalna skupština u Međugorju će se odvijati na tri službena jezika – engleskom, talijanskom i španjolskom. Na skupštini će se razmjenjivati iskustva iz različitih stvarnosti europskoga kontineta, te planirati smjernica za buduće djelovanje i uzajamnu suradnju u mnogim područjima evangelizacije, odgoja i obrazovanja. Na skupštini u Međugorju izabrat će se novi predsjednik, dopredsjednik, Stalno vijeće i glavni tajnik UFME, čije je sjedište u Bruxellesu. Ovisno o vremenskim prilikama, sudionici će, osim Međugorja, posjetiti i neke druge znamenitosti u Hercegovini.

Preuzeto s medjugorje.hr

Ostavite komentar

Pin It