Papini apeli za ubijenog nigerijskog svećenika i napaćenu Ukrajinu

Papa Franjo poziva sve da se mole za dušu nigerijskog svećenika koji je ubijen prošle nedjelje, te da se nastave moliti za napaćeni ukrajinski narod

Na općoj audijenciji u srijedu u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu, Sveti je Otac potaknuo sve da se u svojim molitvama sjete mnogih kršćana koji izravno trpe nasilje.

Posebno je govorio o nigerijskom svećeniku, ocu Isaacu Achiju koji je živ spaljen u župnoj kući Župe svetog Petra i Pavla u Kafin-Koruu u pokrajini Paikoro, u nedjelju, 15. siječnja u biskupiji Minna u sjevernoj Nigeriji. Skupina razbojnika nije identificirana, a na oca Collinsa su pucali i ranili ga u leđa dok je pokušavao pobjeći.

Sve vas molim da molite sa mnom za oca Isaaca Achija, iz biskupije Minna, u sjevernoj Nigeriji, koji je ubijen prošle nedjelje u župnoj kući. Koliki kršćani trpe nasilje na vlastitoj koži! Na sve vas i na vaše obitelji zazivam mir Gospodina Isusa, rekao je Papa u svom pozdravu vjernicima engleskog govornog područja.

Utjeha i mir za Ukrajinu

Papa se zatim osvrnuo na napaćenu Ukrajinu, pozvavši sve da se u svojim molitvama sjete naroda kojemu je jako potrebna naša blizina, utjeha i nadasve mir.

Podsjetio je i na posljednji raketni napad koji se dogodio prošle subote, 14. siječnja u kojem je ubijeno i ranjeno mnogo civila, među kojima je bilo i djece.

Dijelim bol članova obitelji koja razdire srce. Slike i svjedočanstva o tom tragičnom događaju snažan su apel na sve savjesti.

Ne smijemo ostati ravnodušni!

U medijskim izvješćima navodi se da je 45 osoba poginulo, 79 ranjeno u ruskom raketnom napadu u kojemu je u subotu pogođena stambena zgrada u ukrajinskom gradu Dnipru. I dalje se 19 osoba vode kao nestali.

Preuzeto s vaticannews.va

Ostavite komentar

Pin It