Brojne osobe oprostile su se od sestre Ljubice Kovač

Posljednji ispraćaj sestre Ljubice Bernardice Kovač iz Posušja, Bosne i Hercegovine, poznate po svojim biljnim pripravcima i čajnim mješavinama koje su pomogle mnogima, bio je u četvrtak, 12. siječnja u Splitu.

Brojni su se oprostili od preminule sestre Ljubice Kovač. Obraćajući se ožalošćenima župnik župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju fra Mladen Vukšić istaknuo je kako je s. Ljubica pomogla mnogima.

“Mnogima je olakšala boli, ali mnoge je i Bogu vratila. Mnogi su preko nje pronašli Boga, Crkvu, sakramente i molitvu. Pokojna Bernardica je govorila: ‘Bog je onaj koji ozdravlja, a ja sam samo sredstvo. Bog nam je dao bilje da nas liječi, ali prva je molitva.’ Imala je vremena i strpljenja za svakoga. Nakon mise mnogi su je čekali, a ona je pažljivo i strpljivo slušala i imala vremena za svakog od njih. Isto tako znala je ostati u kasne večernje sate s onima koje je snašla velika nevolja. I tako iz dana u dan. U svakoj osobi vidjela je Isusa Krista i nije se umorila pomažući drugima.”

Sestra Ljubica Kovač rođena je 1939. u Posušju, Bosni i Hercegovini gdje je odrasla, a jedno je od 11-ero djece Petra, rođenog 1914., i Ruže, rođene 1918. Samostanu Družbe Kćeri Božje ljubavi pridružila se 1956. godine.Početkom 80-ih godina roditelji časne sestre Ljubice teško su oboljeli – majka od Parkinsonove bolesti, a otac od teške anemije. Brigu o bolesnim roditeljima preuzela je časna sestra Ljubica. Kongregacija redovnika dopustila je da bude uz roditelje dok potreba traje. Zahvaljujući njezinim čajnim mješavinama otac je živio još 12 godina, a majka još 15. Sestra Ljubica je 90-ih godina počela pripremati biljne pripravke u kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njezinu pomoć.

Sestrino ljekovito bilje poznato je diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Njezin rad i zalaganje prate mnoga svjedočanstva ljudi koji su ozdravili od raznih bolesti. Bila je i suradnica u HKR-ovoj emisiji “Volim zeleno – ljekovito i začinsko bilje” od travnja do srpnja 2022. godine.

Preuzeto s hkm.hr

Ostavite komentar

Pin It