PAPA SJEMENIŠTARCIMA: NEKA VAŠ ŽIVOT BUDE ŽIVOT MOLITVE KOJA PROIZLAZI IZ ZAHVALE

U govoru koji je uručio zajednici sjemeništaraca iz Barcelone, Papa je naglasio da je bît poslanja svećenika učiniti Krista prisutnim u euharistiji, u sakramentima, u riječima, kako bi se rodila u srcima ljudi

Papa Franjo primio je u audijenciju, 10. prosinca, sjemeništarce iz Barcelone. U unaprijed pripremljenom govoru koji im je uručio, podsjetio ih je što znači biti Kristov svećenik.

Život molitve

Na putu formacije, istaknuo je, postoje dvije kušnje. Prva se sastoji u fokusiranju na loše stvari, uzimajući u obzir samo negativna iskustva. Druga pak prikazuje idiličan i nestvaran svijet. Zapamtite da će, kada postanete svećenici, vaša prva obveza biti život molitve koji proizlazi iz zahvalnosti za tu posebnu ljubav koju vam je Bog iskazao pozivajući vas u svoju službu. To je prvo radosno otajstvo iz kojega se sve rađa, istaknuo je Papa. Svećenik nije gospodar duša preko srebra i zlata. Njegovo je bogatstvo samo vrlina Isusova imena. To znači da ga morate učiniti prisutnim u euharistiji, u sakramentima, u riječima, kako bi se rodila u srcima ljudi, potaknuo je sjemeništarce.

Susret pape Franje s zajednicom sjemeništaraca iz Barcelone
Susret pape Franje s zajednicom sjemeništaraca iz Barcelone

Biti Kristovi svećenici

Od Duha Svetoga dolazi dar koji prati hod nakon zvanja – biti Kristov svećenik, objasnio je Papa. Nikada nemojte prestati uživati ​​i prisjećati se te osobite ljubavi koja se izlijeva i izlijevat će se u vaša srca, u vaše ređenje i u ostatak vaših dana. Nikada nemojte ugasiti tu vatru koja će vas učiniti neustrašivim propovjednicima evanđelja, djeliteljima božanskog blaga. Sjedinite svoje tijelo s Isusovim, poput Marije, da se s njime žrtvujete u euharistijskoj žrtvi, i u slavi njegove pobjede.

Na kraju je Papa potaknuo sjemeništarce da uzmu krunicu, da zamole Mariju, Kraljicu i Majku milosrđa, da im pomogne otkriti otajstva svećeništva te da razmotre otajstva njezina Sina, prihvaćajući da su radost nasljedovanja i savršeno poistovjećivanje na Križu jedini i pravi put do slave.

Preuzeto s vaticannews.va

Ostavite komentar

Pin It