MOLIMO SA FRA SLAVKOM BARBARIĆEM

Molimo sa fra Slavkom Barbarićem: Spontana molitva fra Slavka, izgovorena točno 24. studenoga 2000. nekoliko sati prije smrti

Gospodine Bože,Stvoritelju neba i zemlje,Stvoritelju našeg života!

U ime tvoga Sina Isusa Krista, Kralja i Bezgrešne Djevice Marije, Kraljice mira, molimo: oslobodi naša srca od svega onoga što sprečava da Ti budeš na prvom mjestu u našem životu!

Odričemo se svake sebičnost i svakog samoobožavanja, lažnih idola ili drugih osoba. Odričemo se svega što tebe, Oče sprječava, da ti, sa svojim Sinom, Isusom Kristom, budeš na prvom mjestu u našem životu!

Prikazujemo ti sve one koji su se okrenuli od tebe,i one koji su se izgubili u svome egoizmuili one koji se oslanjaju na osobe ili materijalne stvari: oslobodi ih, Gospodine, da oni kao tvoja slobodna djeca, mogu živjeti i stvarati istinske odnose sa samima sobom i sa drugima!

Molimo za sve kršćane koji se sami tako nazivaju,ali ne žive i ne slijede put koji si ti pokazao u svom Sinu Isusu Kristu. Blagoslovi sve klice obnove u Crkvi i u svijetu, tako da mogu, svaka na svoj način, živjeti odgovorno u svjetlu Krista, našeg Kralja, koji živi i kraljuje u vijeke vjekova!

Amen.

(Molitva skinuta i prevedena s originalnog tonskog zapisa fra Slavka)

Ostavite komentar

Pin It