SVEĆENIK PLAKAO NA OLTARU GLEDAJUĆI HOSTIJU

Svećenik plakao na oltaru gledajući hostiju: Prizor je uzdrmao ljude diljem svijeta i podsjetio gdje je Bog

Društvenim mrežama proširio se dirljiv video svećenika koji u trenutku podizanja hostije plače, točnije jeca pred Bogom u Euharistiji.

Riječ je o svećeniku iz Meksika, don Ernestu, koji je o tom događaju govorio s Aleteiom. U tom razgovoru prisjetio se da je još kao dijete doživo poseban odnos s Euharistijskim Kristom, kroz nadnaravno iskustvo.

Bio je dijete i bio je u izviđačkom kampu u Meksiku. Odjednom, u trenutku posvete, vidio je i neko vrijeme mogao “promatrati vrlo intenzivno svjetlo koje je izlazilo iz hostije dok ju je svećenik podizao”.

Ta ga je epizoda duboko obilježila još kao dječaka, toliko da je se i danas jasno sjeća i da mu se glas lomi svaki put kad o tome govori. Don Ernesto priznaje da od tog trenutka ima poseban odnos s Kristom u Euharistiji.

Osjećaj da je on kao svećenik za oltarom zapravo drugi Krist, pogađa ga i čini ga još više svjesnim velike odgovornosti koju to nosi.

Don Ernesto je dijecezanski svećenik, a prije dvije godine nakon 18 godina službe napustio je pastoral župe Santa Cruz u Monterreyu, gdje je vodio 64 skupine. Ima diplomu iz duhovnosti i doktorat iz mariologije, član je Crkvenog suda u Monterreyu, profesor na Nadbiskupijskom sjemeništu grada te osnivač i voditelj brojnih inicijativa. Također je jedan od egzorcista biskupije.

Uz toliko posla, jednog dana se razbolio.

Budući da se to dogodilo usred pandemije, mislio je da je Covid, no liječnici su tu mogućnost odmah odbacili. Don Ernesto je pokazivao simptome sindroma sagorijevanja, poremećaja povezanog sa stresom na poslu i zbog prevelikog opterećenja obveza koje je nosio godinama.

„Gospodin koristi te stvari da govori srcu“, kaže don Ernesto s uvjerenjem, prepoznajući da se smirio i da su mu u glavi odzvanjale Gospodinove riječi „Ne voliš me kao prije“.“Imam ovo protiv tebe: da si napustio svoju prvu ljubav” (Otkrivenje 2, 4)

Odjednom je svećenik, s mentalitetom inženjera naviknut sve organizirati, osjetio da Bog od njega traži da sve ostavi iza sebe.

Posljednjih dana internetom kruži snimka Don Ernesta koj zapravo postoji od 8. rujna 2020. godine.

Na snimci koja je postala viralna vidimo don Ernesta na dan kada se oprašta od svojih vjernika tijekom mise u župi Santa Cruz u Monterreyu.

Dok izgovara riječi posvete, gledajući u hostiju, neutješno jeca. Ostaje tamo dulje od minute. Kad zatim podigne pehar, ponovno brizne u plač.

Nakon što je video postao viralan, pojavila su se nagađanja o uzroku tih suza.

“U tom sam trenutku doživio vrlo duboku tugu. Kao što se Gospodin na Posljednjoj večeri oprostio od apostola, svojih prijatelja, tako sam se i ja u tom trenutku oprostio od svojih prijatelja (župljana) i predao se Njegovoj Volji“.

„U trenucima kad sam plakao, započinjao sam dijalog s Gospodinom i nekako sam doživio iste osjećaje Krista prije Njegove muke“.

Svećenik prepoznaje da ga je u tom razdoblju velikih odluka Gospodin stavio u vrlo jaku duhovnu situaciju, tražeći od njega da ostavi sve i krene ispočetka.

“Pokrenuo sam mnoge projekte, ali plod nije ostao. Gospodin me zaista zamolio da plod ostane”.

Ovaj video je zapravo podsjetnik na ono tko je zapravo pred oltarom. Mnogo puta smo brzopleti, ne obraćamo pozornost i nismo zapravo svjesni čuda koje se događa pred našim očima.

Don Ernesto ima moto: “Možemo promijeniti naš svijet ako promijenimo svoja srca”. Što ako počnemo mijenjati svoje srce gledajući Isusa u Euharistiji na drugi način?

Evo videa koji je dirnuo srca ljudi diljem svijeta:

Preuzeto s vjera.hr

Ostavite komentar

Pin It