MOLITVA PRESVETOM TROJSTVU

O moj Bože, Trojstvo, kome se klanjam, pomozi mi, da posve zaboravim sebe, kako bih se nepomično i mirno nastanila u Tebi, kao da mi duša već boravi u vječnosti. Neka ništa ne uzmogne pomutiti moj mir, niti me izvući iz Tebe, o moj Nepromjenljivi, nego neka me svaki čas sve to više unese u dubinu Tvog Otajstva.
Umiri moju dušu. Učini je svojim nebom, dragim svojim boravištem i mjestom svog počinka. Ne dopusti, da Te ondje ikada ostavim sama, nego daj, da sva budem tamo, sva budna u svojoj vjeri, sva u klanjanju, sva predana Tvome stvaralačkom Djelovanju.

O ljubljeni moj Kriste, iz ljubavi razapeti, htjela bih biti zaručnica Tvog Srca. Htjela bih te obasuti slavom, htjela bih te ljubiti… ljubiti toliko, da iz ljubavi umrem. No ja osjećam svoju nemoć i stoga Te molim da me preobučeš u samoga Sebe, da uskladiš moju dušu sa svim pokretima svoje duše, da me preplaviš, da me zaposjedneš, da staviš Sebe na moje mjesto, tako da moj život bude samo ižarivanje Tvog života. Dođi u mene kao Klanjalac, kao Otkupitelj i kao Spasitelj.

O vječna Riječi, Riječi moga Boga, želim živjeti samo za to, da tebe slušam. Želim postati sva poučljiva kako bih sve od Tebe naučila. Želim zatim kroz sve noći, sve praznine, sve nemoći neprestano upirati svoj pogled u Tebe i prebivati u Tvom velikom svjetlu. O ljubljena moja Zvijezdo, očaraj me tako, da više ne mognem izaći iz Tvog sjaja.

O uništavajući ognju, Duše ljubavi, spusti se na mene da se u mojoj duši izvrši kao neko utjelovljenje Riječi a ja da joj budem dodijeljeno čovještvo, u kojem ona obnavlja cijelo svoje Otajstvo.
A Ti, Oče, prikloni se svom ubogom stvoru. Pokrij ga svojom sjenom i gledaj u njemu samo Ljubljenoga, koji Ti je posve omilio.

O moja Trojice, moje Sve, moje Blaženstvo, beskrajna Samoćo, Neizmjernosti u kojoj se gubim, Vama se predajem kao plijen. Zakopajte se u meni, da se ja zakopam u Vama, dok ne pođem promatrati u Vašem svjetlu bezdan vaše uzvišenosti.

sv. Elizabeta od Presvetog Trojstva

Ostavite komentar

Pin It