U PAPINIM MISLIMA PUTOVANJE U BAHREIN I APEL ZA MIR

Putovanje u znaku dijaloga, tim je riječima Papa u podnevnom nagovoru opisao putovanje u Bahrein, od 3. do 6. studenog, gdje će sudjelovati na forumu za koji je kazao da obrađuje neophodnu potrebu da si Istok i Zapad idu u susret, za dobro ljudskoga suživota. Osim toga, zahvalio je, već sada, vlastima i stanovništvu, kao i svima koji već dugo rade na ostvarenju tog posjeta

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo se osvrnuo na apostolsko putovanje u Kraljevinu Bahrein, na koje će poći za tri dana i gdje će se zadržati do nedjelje, 6. studenog. Pritom je zahvalio:

Već sada želim pozdraviti i od srca zahvaliti Kralju, vlastima, braći i sestrama u vjeri, te cijelom narodu u toj zemlji, osobito onima koji već dugo rade na pripremi tog posjeta.

Željeni zagrljaj između Istoka i Zapada

Papa je objasnio da će sudjelovati na Forumu koji je – kako je rekao – „korisna  prigoda“.

Sudjelovat ću, naime, na Forumu koji obrađuje neizostavnu potrebu da si Istok i Zapad više idu u susret za dobro ljudskoga suživota; imat ću prigodu razgovarati s vjerskim predstavnicima, posebno s muslimanima. Molim sve da me prate molitvom, kako bi svaki susret i događaj bili plodonosna prigoda za potporu, u Božje ime, bratstva i mira, koji su našem vremenu prijeko i hitno potrebni.

Apel za mir u Ukrajini

Govoreći o bratstvu i miru, papa Franjo je ponovno, bezbrojni put, potaknuo na molitvu za napaćenu Ukrajinu.

I draga braćo i sestre, molim vas, nemojmo zaboraviti napaćenu Ukrajinu; molimo za mir, molimo da bude mir u Ukrajini.

Preuzeto s Vatican News

Ostavite komentar

Pin It