MOLITVA PRED PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM

“Presveti Gospodine, Isuse Kriste, klanjamo Ti se. Klanjamo se Tebi koji si prisutan u komadiću kruha ovdje, koji si živi, koji si Emanuel – Bog s nam. Klanjamo se Tebi, Isuse koji pred nas stavljaš svetkovinu Svih Svetih, toliko svetaca. Njihove živote stavljaš pred nas da nam budu uzor, da nam budu uzor u našem svakodnevnom životu. Hvala Ti, Gospodine, Isuse Kriste što nas nikada ne ostavljaš, što nam uvijek pomažeš da Te i kroz primjere svetaca znamo nasljedovati i slijediti. Mi znamo da se svetac ne rađa nego se svetac postaje i zato Te molimo Gospodine, Isuse Kriste da nam pomogneš na našem putu svetosti, da otkloniš od nas svaku sumnju, svaki grijeh sve naše slabosti koje nas udaljuju od Tebe. Molimo Te, Gospodine i za dar vjere, ustrajnosti. Molimo Te i za nadu. Molimo Te, Gospodine i za ljubav u našem životu.

Gospodine, Isuse Kriste u današnjem evanđelju govorio si o blaženstvima. Blaženstva su srce, duša cijeloga evanđelja. Oni su program, oni su putokaz kako doći do svetosti. Gospodine, Isuse Kriste jedno od blaženstva je i „Blago siromašnima duhom, njihovo je Kraljevstvo.“ Kao što siromašan čovjek  ovisi o drugom, potreban je drugog, ne može nigdje bez njega, molimo Te, Gospodine evo da i mi osjetimo takvo siromaštvo za Tobom, da shvatimo da bez Tebe ne možemo ništa, da si nam Ti potreban i klanjajući se ovdje Tebi, molimo Te, Gospodine da uvijek budemo ovisni o Tebi.

Gospodine, Isuse Kriste, hvala Ti. Hvala Ti što nas neizmjerno ljubiš. Hvala Ti za Tvoju ljubav koja nam je poticaj, koja nam je ohrabrenje u životu. Hvala Ti za Tvoju ljubav koja nas potiče da i mi ljubimo jedni druge. Nauči nas, Gospodine da budemo sveti, da ljubimo svakog čovjeka, da u njemu vidimo Tvoju ljubav, Tvoju sliku. Nauči nas, Gospodine da budemo svjesni da nas Ti ljubiš čak i kada padnemo u svojim životima, kada i pogriješimo. Hvala Ti, Gospodine za Tvoju prisutnost u našim životima. Hvala Ti, Gospodine što nas ne ostavljaš, što nam daješ nadu i smisao. Hvala Ti, Gospodine za svaki trenutak u našem životu.”

(fra Jure Barišić, 1. studenoga 2022.)

Ostavite komentar

Pin It