PAPA I ŽALOST ZBOG ATENTATA U MOGADIŠU: NEKA BOG OBRATI SRCA NASILNIKA

Papa je potaknuo na molitvu zbog napada koji je u glavnom gradu Somalije prouzročio više od stotinu mrtvih, među kojima su brojna djeca, a za koji su odgovornost preuzeli militanti al-Shaababa

Dramatičan je apel pape Franje koji je uputio mnoštvu okupljenom na Trgu svetoga Petra, u pozdravima na kraju podnevnoga nagovora, spominjući se tragičnoga napada u Mogadišu, u Somaliji.

Dok slavimo Kristovu pobjedu nad zlom i smrću, molimo za žrtve terorističkoga napada u Mogadišu, u kojemu je poginulo više od stotinu ljudi, među kojima brojna djeca. Neka Bog obrati srca nasilnika!

Prije pet godina, u listopadu 2017., na istom se mjestu oplakivao još jedan masakr nevinih, u kojemu je stradalo 500 osoba. Više od stotinu poginulo ih je u dvostrukom atentatu koji je jučer poslijepodne pogodio prometno raskrižje u somalijskom glavnom gradu Mogadišu, ispred Ministarstva obrazovanja, a u kojemu je također ranjeno više od 300 osoba. Dvije autobombe eksplodirale su u razmaku od nekoliko minuta. Odgovornost za napad preuzela je skupina al-Shabaab, povezana s al-Qaidom, koja je navodno ciljala ministarstvo kao “neprijateljsku bazu” koja prima potporu od nemuslimanskih zemalja i koja se zauzima u uklanjanju somalijske djece iz islamske vjere. Skupina je odavno izjavila da će nastaviti s terorističkim djelovanjem sve do stvaranja islamske države u kojoj će upravljati šerijatski zakon.

Dramatičan je i apel Predsjednika koji traži od međunarodne zajednice i od muslimana iz cijeloga svijeta da pošalju liječnike u tu zemlju koja ima jedan od najslabijih zdravstvenih sustava na svijetu.

Preuzeto s Vatican News

Ostavite komentar

Pin It