PISMO PAPE FRANJE SUDIONICIMA 11. SUSRETA HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI

Na početku misnoga slavlja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru u subotu, 17. rujna apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je sudionicima susreta uputio papa Franjo u kojem Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, “a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina”.

Geslo vašega susreta „Gore srca“, „Sursum corde“ je poticaj da produbite svoje srce i uzdignete ga Kristu i nebeskim stvarnostima. Ne bojte se, On se uzda u vas, poznaje vaše srce, izabire vas i poziva. Oslonite se na njega, prigrlite novi život koji vam je dan na krštenju, prihvatite njegov poziv i poslanje koje vam povjerava: biti svjedocima.

Stoga, dragi prijatelji, ustanite i posvjedočite Božju ljubav koju je potrebno ugraditi u naše odnose, ustanite i branite istinu i one čiji se glas ne može čuti u društvu ustanite i posvjedočite o novome pogledu koji vam omogućava da očima punim divljenja promatrate cijeli svijet. Ustanite i posvjedočite da je kroz oprost i Božje milosrđe moguće obnoviti narušene ljudske odnose te da je moguće ponovno podignuti klonuli ljudski duh i povratiti nadu. Ustanite i posvjedočite s radošću da Krist živi. Ljubljeni, otvorimo se Božjim iznenađenjima koji svojim svjetlom želi obasjavati naš put. Budimo otvoreni za ono što nam želi reći također po našoj braći i sestrama. Tako ćemo pomoći jedni drugima da zajedno ustanemo i u ovom teškom povijesnom času postat ćemo proroci novih vremena punih nade, kaže se, među ostalim, u poruci koju je Papa uputio sudionicima 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru.

Preuzeto s ika.hkm.hr

Ostavite komentar

Pin It