PROSLAVLJENA SVETA NEDJELJA U ČAST PREDRAGOCJENOJ KRVI KRISTOVOJ U LUDBREGU

Jedino euharistijsko svetište u Hrvatskoj je svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Godišnja proslava u čast Predragocjene Krvi Kristove događa se uvijek prve nedjelje u rujnu (Sveta Nedjelja). Tako je bilo i ove godine. Svečano misno slavlje, u nedjelju 4. rujna, predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup uz suslavlje domaćina mons. Bože Radoša i mons. Josipa Mrzljaka i ostalih brojnih svećenika i hodočasnika. Uoči misnog slavlja, koje je proslavljeno u zavjetnoj kapeli podignutoj u čast Presvete Krvi, održana je procesija od župne crkve Presvetog Trojstva u kojoj je pokaznica s relikvijom euharistijskog slavlja uz molitvu i pjesmu prenesena na oltar zavjetne kapele. 

Mons. Šaško u propovijedi se osvrnuo na misao svetog Augustina – „Ljudi kažu vremena su zla, teška su vremena. Nastojimo živjeti dobro i vremena će biti dobra. Mi smo vremena, kakvi smo mi, takva su vremena.”
-Spomenimo se toga češće – kakvi smo mi, takva su vremena. I crkva, i društvo, i narod i država. Jer mi smo i naša crkva, i naši gradovi i sela i naše društvo i naš narod. Molimo radosna srca u ovom prekrasnom zajedništvu da ne budemo beskrvni, da naše kršćanstvo i crkvenost, naše hrvatstvo i ljudskost ne budu bez tragova dara Kristove krvi, njegove životnosti i njegove ljubavi – poručio je Šaško,
kako prenosi ludbreg.hr.

Kao i svake godine brojni hodočasnici od ranih jutarnjih sati stizali su u župnu crkvu kako bi se poklonili Presvetoj Krvi i Presvetom sakramentu, izrekle svoje molitve i preporuke te pristupile sakramentu pomirenja.

Krvi Kristova, pobjednice zlih duhova, spasi nas!

Slika preuzeta s ludbreg.hr

Ostavite komentar

Pin It