Molitvom na Brdu ukazanja završilo 14. hodočašće obitelji Kraljici Mira

Svetom misom u nedjelju, 11. lipnja u 8 sati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, te molitvom krunice od 9:30 sati na Brdu ukazanja, završilo je 14. hodočašće obitelji Kraljici Mira koje se u Međugorju održavalo od 8. do 11. lipnja u organizaciji Udruge ”Kup Karmel” iz Zagreba. Na ovom velikom hodočašću sudjelovalo je više od 840 sudionika, očeva, majki, djece… Nakon što su u petak u dvorani Ivana Pavla II. slavili svetu misu u 8 sati, slušali nagovor mons. Alde Cavallija, te svjedočanstva međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, Antonija Culeja, Darke i Narcise Boro, te Marka i Ane Frković, navečer su hodočastili i na brdo Križevac. U subotu su u prijepodnevnim satima slavili svetu misu u crkvi sv. Jakova, a u poslijepodnevnom programu svoja svjedočanstva su sudionicima iznijeli obitelj Zemljić i Nevenka Curić, dok im je katehezu govorio fra Petar Ljubičić, prenosi mrežna stranica Radiopostaje Mir Međugorje.

Jutros, zadnjega dana hodočašća, nakon svete mise u 8 sati koju je predslavio fra Slavko Soldo, sudionici hodočašća su se uputili prema Brdu ukazanja, gdje su penjući se molili radosna otajstva Gospine krunice, te kod svakog otajstva pročitali jednu Gospinu poruku i o njoj razmatrali. Kod treće postaje radosnih otajstava organizator Robert Rukavina je svakom bračnom paru podijelio po dvije blagoslovljene krunice, jednu za muža i drugu za ženu, preporučivši im da krunicu mole srcem, te kako krunica, i onima koji misle da je to nemoguće, može spasiti brak i vratiti ih na pravi put prema Bogu. Mnoge obitelji oduševljeno su doživjele ovo obiteljsko hodočašće u Međugorje, neki od njih s nama su na Brdu ukazanja podijelili svoje dojmove, a jedna od njih je i obitelj Lisak, Marija i Josip koji dolaze iz Gornje Stubice u Hrvatskom Zagorju.

„Dolazimo na ovo obiteljsko hodočašće već sedmi, osmi put, jer nismo svake godine dolazili dok su djeca bila mala jer je bilo teško, ali svaki put kad je moguće dođemo punog srca. Rekao sam prije dvije minute ženi da će mi biti teško ako bude neki razlog da sljedeće godine ne budemo ovdje, jer bez ovoga hodočašća više ne ide. Sve u Božje ruke i neka Gospa vodi. Teško je s malom djecom, no kada se dođe u Međugorje sve dođe na svoje mjesto. Mir je potpuni u srcu, djeca se smire, zaigraju se, čak je jedne godine Dominik imao bronhitis, dosta težak napad, no za dva tri sata se sve smirilo i u busu do kuće bio kao novi”, kazao je Josip, dok je Marija nadodala: „Ja sam majka četvero djece, imamo Anu, Bartola, Dominika i Mateja. S radošću se svake godine odazovemo i dolazimo na ovo hodočašće samo sa zahvalom, u srcu su nam samo riječi zahvale što možemo biti ovdje s radošću, s mirom u srcu i molimo da to nosimo natrag svome domu i da taj mir, radost i ljubav prema Bogu živimo iz dana u dan. To nam je cilj i to pokušavamo prenijeti na svoju djecu da osjete tu ljubav prema Bogu. Ovakvo jedno hodočašće znači jako puno za obitelji, djeci to isto puno znači, drago nam je da se i oni vesele i da svake godine s radošću se spremamo za ovaj put”, kazala je Marija. Jasminka i Branko Pjević su stigli iz Zaprešića, a u Međugorje dolaze od 2011. godine.

„Ovo je 14. hodočašće, a nama je 7. ili 8. hodočašće. Jedno predivno i prekrasno iskustvo, nadahnuće, blizina Gospe koja se toliko osjeti da srce više ne tuče jednako kao što je tuklo prije. Mir, sreća, ispunjenost, zadovoljstvo, nešto što nije svakidašnje i ne može se riječima opisati, nešto što bih svakome preporučila jer treba samo doći ovdje i osjetiti taj mir, tu blagost, tu blizinu, to nadahnuće, nema toga što ja mogu izdvojiti ovdje”, kazala je Jasminka dok je muž Branko dodao: „Svaki put je drugačije, a opet svaki puta na drugačiji način je lijepo i krasno. Ovaj mir koji se može ovdje osjetiti je neprocjenjiv i ja takav mir ne mogu nigdje osjetiti kao što mogu ovdje”, kazao je kratko Branko, a za kraj nekoliko riječi s nama je podijelila i Klaudija Svet iz Slovenije.

„Došla sam sa svojim mužem i dovela grupu iz Slovenije. Jako sam zahvalna Djevici Mariji za sve milosti koje smo ovdje dobili, neki hodočasnici iz Slovenije su već spomenuli kako im je bilo milosno. Zahvalila bih Robertu koji nam je omogućio ovo hodočašće. Iz Slovenije su došle velike obitelji s puno djece, u autobusu imamo više djece nego odraslih, tako da je jako lijepo i milosno. Puno hvala Isusu i Mariji”, kazala je Klaudija.

Nakon završetka molitve krunice, sudionici su stigli i do Gospina kipa gdje su ostali nekoliko minuta u molitvi i tišini, a nakon toga su se zaputili svojim kućama s nadom da će i iduće godine doći Majci u još većem broju.

Ostavite komentar

Pin It