Molitve po zagovoru sv. Maksimilijana, proroka civilizacije ljubavi

LITANIJE U ČAST SVETOG MAKSIMILIJANA KOLBE

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče, nebeski Bože, smiluj nam se!
Sine, Otkupitelju svijeta Bože, smiluj nam se!
Duše, Sveti Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!

Sveta Marijo, moli za nas!
Sveti Maksimilijane, moli za nas!
Veliki ljubitelju Boga, moli za nas!
Neustrašivi apostole Bezgrešne, moli za nas!
Apostole Vojske Bezgrešne, moli za nas!
Apostole Posrednice milosti, moli za nas!
Utemeljitelju Vojske Bezgrešne, moli za nas!
Apostole čudotvorne medaljice, moli za nas!
Hrabri širitelju kraljevstva Bezgrešne, moli za nas!
Uzore redovničkog života, moli za nas!
Podnositelju mučeničke smrti, moli za nas!
Marljivi apostole, moli za nas!
Prepun posvećenja za bolesnike i nesretne, moli za nas!
Branitelju duša za Bezgrešnu, moli za nas!
Uzore u nasljedovanju kršćanskih ideala,moli za nas!
Ljubitelju molitve, moli za nas!
Primjeru nepokolebljivog ufanja, moli za nas!
Svjedoče Božje ljubavi i radosti, moli za nas!
Radniče na obraćenju grešnika, moli za nas!
Zagovorniče jedinstva u Crkvi, moli za nas!
Pokretaču obraćenja poganih, moli za nas!
Ljubitelju bližnjega u ime Krista, moli za nas!
Ljubitelju mrtvenja i pokore, moli za nas!
Ljubitelju siromaštva i poniznosti, moli za nas!
Uzore poslušnosti, moli za nas!
Uzore anđeoske čistoće, moli za nas!
Branitelju zdrave tradicije, moli za nas!
Branitelju svete vjere, moli za nas!
Navjestitelju obnove kršćanskih naroda, moli za nas!
Apostole katoličkog tiska, moli za nas!
Apostole dobrih djela, moli za nas!
Uzore podnošenja trpljenja, moli za nas!
Uzore praštanja neprijateljima, moli za nas!
Glasniče nade suzatvorenicima, moli za nas!
Žrtvo za obitelj, moli za nas!
Vjerni svećeniče, moli za nas!
Mučeniče Drugog svjetskog rata, moli za nas!
Diko kršćanstva, moli za nas!
Svećeniče proslavljen po čitavom svijetu, moli za nas!
Veliki naš zagovorniče na nebu, moli za nas!
Iskorjenitelju psovke u našim obiteljima, moli za nas!
Zaštitniče naše župe, moli za nas!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti na Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se!

Moli za nas sveti Maksimilijane,
da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Pomolimo se:
Svemogući vječni Bože, koji si srce svetog Maksimilijana raspalio ljubavlju prema Bezgrešnoj i učinio ga Njezinim velikim apostolom i oruđem za širenje Svoga kraljevstva, raspali i naša srca istom ljubavlju i požrtvovnošću da u svome životu tražimo uvijek Tvoju slavu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

MOLITVE U ČAST SVETOG MAKSIMILIJANA KOLBEA

Bože, koji neprestano podupireš ljudsku obitelj svojim blagoslovom i daješ uzore svetosti, molimo Te, da vjerno nasljedujemo primjer svetog Maksimilijana i kroz posebno predanje Bezgrešnom Srcu Marijinu širimo Kristovo Kraljevstvo. Sveti Maksimilijane koji si s ljubavlju predao svoj život za spas bližnjega, zagovaraj nas u ime te ljubavi pred Bogom i izmoli nam milost (ovdje reći nakanu….) koju te ponizno molimo. Amen.

Sveti Maksimilijane, zapaljen Božjom ljubavlju, osvijetljen svjetlom Bezgrešne Djevice, pokazao si Božjem narodu različite oblike apostolata za pobjedu dobra u svrhu proširenja Božjega kraljevstva po čitavom svijetu. Izmoli nam svjetlo i snagu, da možemo činiti dobro i privoditi druge Kristovoj ljubavi. Zagovaraj nas pred Bogom, kako bismo, zahvaćeni istim žarom ljubavi, vjerom i djelima mogli svjedočiti Krista našoj braći i posjedovati, zajedno s tobom, Boga u vječnoj slavi. Amen.

MOLITVE PO ZAGOVORU SVETOG MAKSIMILIJANA

Sveti Maksimilijane, predajemo našu župu i sve naše obitelji tvojoj moćnoj zaštiti; primi nas pod svoje okrilje da rastemo u kreposti ljubavi prema Bogu i bližnjemu, molimo te.
Sveti Maksimilijane, koji si dobrovoljno prihvatio smrt i žrtvovao svoj život za život oca jedne obitelji, da djeca ne ostanu siročad, zagovaraj nas i pomozi nam biti djecom Božjom, molimo te.
Sveti Maksimilijane, ti koji si bio razborit i radostan, izmoli nam kod Gospodina milost da znamo prepoznati i odlučno izabrati uvijek samo istinsko dobro i njemu se radovati, molimo te.
Sveti Maksimilijane, tvom zagovoru preporučamo izbor svoga životnog zvanja; ti si na svom životnom putu prošao mnoge poteškoće i kušnje, stoga ćeš nas shvatiti i znati nam pomoći, molimo te!
Sveti Maksimilijane, ti si dobro razumio vrijednost znanja jer je to jedan od darova Duha Svetoga; stoga nam pomozi da marljivo učimo i mudro se znanjem služimo na korist svoje duše, dobrobit svoje Crkve, župe i svoje domovine, molimo te.
Sveti Maksimilijane, probudi u nama želju za istinskom spoznajom i radosnim vršenjem Božje volje, kako bismo izbjegli napast omalovažavanja svojih obveza, a revno i marljivo izvršavali sve svoje staleške dužnosti, molimo te.
Sveti Maksimilijane, pomozi nam da znamo ponizno i strpljivo nositi sve svoje muke i trpljenja koje po tvojim rukama prinosimo Bezgrešnoj da ih primi i učini Gospodinu ugodnom žrtvom, molimo te.
Sveti Maksimilijane, uzore dobre molitve, nauči nas dobro moliti i pomozi nam na pravi način iskoristiti dar molitve na posvećenje vlastite duše i duša bližnjih, molimo te.
Sveti Maksimilijane, koji si čitav svoj život sve do mučeničke smrti kročio ponizno za Bezgrešnom, pomozi i nama sretno prispjeti u vječnu luku pod zaštitom Majke Božje, Kraljice neba i zemlje i oživljuj u nama vjeru u uskrsnuće i život vječni, molimo te.

MOLITVA SV. MAKSIMILIJANA KOLBEA BEZGREŠNOJ

Bezgrešna Djevice, Kraljice neba i zemlje, utočište grješnika i naša priljubljena Majko kojoj je Bog htio povjeriti sve blago svog milosrđa. Ja, nedostojni grješnik, padam nice pred Tvoje noge i ponizno Te molim: primi me kao stvar i svojinu svoju. Djeluj u meni i raspolaži potpuno sa mnom, sa svim sposobnostima moga tijela i moje duše, s cijelim mojim životom, mojom smrću i vječnošću i učini što se tebi sviđa! Raspolaži sa mnom kako god Ti želiš i bez ikakva ograničenja da se ispuni što je o Tebi rečeno: Ona će glavu satirati Zmiji i Samo Ti si uništila sva krivovjerja po cijeloj zemlji. Učini da u Tvojim bezgrešnim i milosrdnim rukama budem korisno sredstvo po kojem će Te mnoge zabludjele duše upoznati i uzljubiti, te se tako širi i raste Kraljevstvo Presvetog Srca Isusova. Uistinu, kamo Ti dolaziš, postižeš milost obraćenja i posvećenja, jer sve milosti što izviru iz Preslatkog Srca Isusova izlijevaju se na nas po Tvojim rukama. Amen!

O, Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo i za sve one koji se Tebi na utječu, a naročito za neprijatelje Svete Crkve i za sve one koji su tebi preporučeni.

Izvor: bozjemilosrdje.net

Ostavite komentar

Pin It