Čitanje Biblije kroz 365 dana

Svi sveci i blaženici bili su svjesni važnosti Božje Riječi, pa tako i naš bl. Alojzije Stepinac i sv. Jeronim, te su je svakodnevno čitali. Štoviše, čak je i sam Isus rekao da „čovjek ne živi samo o kruhu, nego i o svakoj riječi koja izlazi iz Božjih usta‟ (Mt 4, 4).

Nama se katolicima najviše spočitava da mi Božju Riječ uopće ne poznajemo i da nam Sveto pismo, zapravo ono najvrjednije što nam je Bog dao uz sv. misu i sakramente, najčešće skuplja prašinu na policama.

Nalazimo se na samom početku korizme. Vjerujemo kako su mnogi od nas donijeli razne odluke. Neka jedna od njih bude i čitanje i upoznavanje Svetog Pisma. Neka Božja Riječ u nama oživi i pomogne nam da upoznamo koliko nas Bog ljubi. Mi vam donosimo jedan od načina kako možete pročitati Bibliju kroz 365 dana, od korice do korice. Neka nam ovo svakodnevno čitanje Biblije uz molitvu i sakramente bude na hvalu i slavu Boga, Oca Našega Svemogućega, a nama na spasenje duše i tijela.

Svakog se dana tako čitaju po dva čitanja iz Staroga zavjeta i jedan iz Novoga zavjeta, a za to je potrebno 10-ak minuta. Premda naizgled nepovezana, sva tri čitanja pokazuju određene dodirne točke i činjenicu kako se mnoge stvari najavljene u Starome zavjetu ispunjuju u Novome zavjetu.

Plan čitanja Biblije za svaki dan možete pogledati ispod:

Ostavite komentar

Pin It