Međugorska molitva za mir u katedrali sv. Stjepana u Beču 19. rujna 2024.

Po 17. put katedrala sv. Stjepana, koja je za mnoge ljude samo srce Beča, otvara svoja časna vrata velikom međugorskom molitvenom pokretu za posebno poslijepodne i večer ispunjene slavljenjem, zahvalom i molitvom za mir u svijetu i u srcima ljudi.

Program:

16.00 h slavljenje, molitve i svjedočanstva
17.30 h Duhovni impuls Ivana Dragičevića
18.00 h Molitva krunice
19.00 h Sveta misa s kardinalom Christophom Schönbornom
Potom slijedi euharistijsko klanjanje do oko 21.30 sati

Pripravna devetnica: od 10. rujna 2024.

Prijenos uživo: www.missio.at, www.kit-tv.at

Radio Maria Austria

Molimo zajedno za ovaj mir

Upravo sada, kada se „Treći svjetski rat u komadićima postupno pretvara u globalni sukob“, kako stalno ističe papa Franjo, doživljavamo koliko je teško postići mir samo ljudskim sredstvima. Istodobno, rimski biskup ne umara se pozivati na molitvu za mir: „Braćo i sestre, molitva za mir je potrebna u ovo vrijeme svjetskog rata.“ (Papa Franjo na općoj audijenciji na Trgu sv. Petra u Rimu , 22. svibnja 2024.)

Zajednička molitva za mir ima posebnu snagu. Može promijeniti tijek povijesti, štiti od straha i tuge i iznova jača vjeru: „Stvarajte molitvene grupe gdje ćete se poticati na dobro i rasti u radosti.“, podsjeća nas Kraljica mira 25. svibnja 2024.

Poruka: Mir nam se daruje po molitvi

Izvjesnost da je mir dar duboko je utisnuta u kolektivnu svijest Austrijanaca od kraja Drugog svjetskog rata. Tada je franjevac o. Petrus Pavlicek, nadahnut ukazanjima u Fatimi, pokrenuo Križarski pohod krunice za obraćenje ljudi Bogu te za mir i slobodu za Austriju i svijet. Molitva za mir u katedrali sv. Stjepana nadahnuta je događajima u Međugorju u Hercegovini koji su započeli prije 43 godine i još uvijek traju, a često se nazivaju i nastavkom onih u Fatimi. Majka Božja ukazuje se međugorskim vidiocima kao Kraljica mira, a glavna poruka joj je: „Mir, mir, mir – i samo mir! Mir treba ponovno zavladati između Boga i čovjeka! Mir treba vladati među ljudima!“

Dođite i molite s nama!

Organizacija molitve za mir „Poruka za tebe“: Molitvena zajednica Oaza mira, Zajednica Suverenog malteškog viteškog reda sv. Ivana, u suradnji s brojnim redovničkim zajednicama i pokretima obnove u Bečkoj nadbiskupiji.

Izvor: Radiopostaja Mir Međugorje

Ostavite komentar

Pin It