1. DAN – Neprekidna devetnica svetoj Misi

Blagoslovljena vam svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa. Kao što smo vas obavjestili danas započinjemo s ‘Neprekidnom devetnicom svetoj Misi’. U ovoj devetnici najvažnije je prisustovati svetoj Misi svaki dan. Možete prikazati svoje nakane ili moliti na Gospine nakane. Mi ćemo vam poslati svaki dan ulomak evanđelja toga dana uz kratki poticaj za razmišljanje, te po Gospinim preporukama molitvu krunice.

Naš mali savjet je, a tako nas uči i Crkva da duhovni život i vježbe pobožnosti koje su usko povezani sa sakramentalnim životom te su to učinkovitije i plodonosnije što više odgovaraju milosti Gospodnjoj. Stoga je za vrijeme devetnice poželjno primiti sakrament pomirenja i pokore (ispovjediti se) kako bi se od Boga zadobilo oproštenje vlastitih grijeha.

Molimo kako bismo nadišli trenutke trpljenja, bolesti, tjeskobe, moralne propasti, obiteljskih nesreća; kako bismo bili prosvijetljeni u najtežim odlukama koje treba donijeti; kako bismo bilo ozdravljeni, utješeni te kako bismo mogli zatražiti pomoć u velikim i malim poteškoćama svakoga dana; ali također se moliti kako bismo zahvalili za neizmjerne milosti koje neprestano primamo od Gospodina.


1. DAN- Neprekidna devetnica svetoj Misi

1. Zaziv Duha Svetoga

O dođi, Stvorče, Duše Svet,
pohodi duše vjernika,
poteci višnjom milosti,
u grudi štono stvori ih.

Ti nazivaš se Tješitelj,
blagodat Boga Svevišnjeg,
studenac živi, ljubav, plam
i pomazanje duhovno!

Darova sedam razdaješ,
Ti, prste desne Očeve,
od vječnog Oca obećan,
Ti puniš usta besjedom!

Zapali svjetlo u srcu,
zadahni dušu ljubavlju,
u nemoćima tjelesnim
potkrepljuj nas bez prestanka!

Dušmana od nas otjeraj
i postojani mir nam daj,
ispred nas idi, vodi nas,
da svakog zla se klonimo!

Daj Oca da upoznamo,
i Krista, Sina njegova,
i u Te Duha njihova,
da vjerujemo sveudilj!

Sva slava Ocu vječnomu,
i uskrslome Sinu mu,
sa Tješiteljem presvetim
nek bude sada i uvijeke. Amen.

– Pošalji Duha svojega i postat će. (Aleluja)
– I obnovit ćeš lice zemlje. (Aleluja)

Pomolimo se: Bože, koji si Svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što je pravo mislimo i njegovoj se utjehi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

2. Slavna otajstva Gospine krunice

1. Koji je od mrtvih uskrsnuo
2. Koji je na nebo uzašao
3. Koji je Duha Svetoga poslao
4. Koji je tebe Djevice na nebo uzeo
5. Koji je tebe Djevice na nebu okrunio

3. Evanđelje dana

Evanđelje: Lk 1, 39-56

Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: “Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!”

Tada Marija reče:
“Veliča duša moja Gospodina,
klikće duh moj u Bogu,
mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje:
odsad će me, evo, svi naraštaji
zvati blaženom.
Jer velika mi djela učini Svesilni,
sveto je ime njegovo!
Od koljena do koljena dobrota je njegova
nad onima što se njega boje.
Iskaza snagu mišice svoje,
rasprši oholice umišljene.
Silne zbaci s prijestolja,
a uzvisi neznatne.
Gladne napuni dobrima,
a bogate otpusti prazne.
Prihvati Izraela, slugu svoga,
kako obeća ocima našim:
spomenuti se dobrote svoje
prema Abrahamu i potomstvu
njegovudovijeka.”

Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kući.

4. Kratki poticaj za razmišljanje

“Neka vam sveta Misa bude život. Shvatite da je crkva Božja palača, mjesto na kojem vas okupljam i želim pokazati put prema Bogu. Dođite i molite! Nemojte gledati druge ni ogovarati ih, nego neka vaš život bude svjedočenje na putu svetosti. Crkve su dostojne poštovanja i posvećene su. Jer, Bog koji je postao čovjekom, stanuje u njima i danju i noću!”

(Gospina poruka, 25. travanj 1988.)

5. Molitve

Molitva Velikoj Gospi

ZDRAVO, MARIJO, MILOSTI PUNA!

Ove riječi pozdrava neće samo proklijati iz duše, otkinuti se s usana, poteći iz crnila na papir i rasplinuti se. Ove će se riječi uvijek iznova dizati prema nebu, da pred Tobom, Marijo, odjeknu kao vječni pozdrav neba zemlji i zemlje nebu.

Tim riječima uvijek će Te zazivati usne koje titraju na poticaj srca. U tom će glasu uvijek, kao i do sada, podrhtavati trzaj jauka, treperiti odjek radosti, jer k Tebi, Majci i Kraljici, Zvijezdi života, raširene su ruke radosti i tuge sviju vremena.

GOSPODIN S TOBOM!

Divne li punine koja osvaja dušu. Njome nas prožimaš jer želiš da se vinemo u visine Tvoje bjeline, da zasjamo kao zvijezde u svitanje mlado; da nam provriju žile nebeskom radošću, a ne da nam se u suhom oku ili potekloj suzi grči usahlo nebo duše.

BLAGOSLOVLJENA TI MEĐU ŽENAMA!

Razdani zvijezdom blagoslova tminu duša, razbistri maglovite poglede! Jedino tako i s Tvojom pomoći, s Tvojim svijetlim imenom, nalazimo izlaz iz mraka, ogrćemo se svjetlom smisla.

BLAGOSLOVLJEN PLOD UTROBE TVOJE – ISUS!

Zrakom lepršaju riječi molitve. Pomisao na blagoslovljeni Plod utrobe Tvoje zaustavlja dah i riječ u grlu. Ostaje samo pogled hvale i zahvale, nečujna himna radosti diže se prema nebu.

Prinoseći sebe s mirisima cvijeća i žarom boja, gledamo najveće čudo: Plod utrobe Tvoje, plod vječne ljubavi nadvisio je ždrijelo mržnje, premostio ponor grijeha, slomio žalac smrti, otvorio vrata neba …

SVETA MARIJO, MAJKO BOŽJA, MOLI ZA NAS GREŠNIKE!

U riznicu našeg srca utisni nam riječi svoga Sina! Ne dopusti da nas Sotona zavede ponudom užitka, da ispije iskru vjere iz oka, da nam se dan života istopi bez pravog oblika i smisla.

Ti, koja si melem ranjenih mjesta, šum polena što latice srca liječi i oplođuje, moli za nas!

SADA I NA ČASU SMRTI NAŠE. AMEN!

***

Molitva svetom Mihaelu arkanđelu u borbi protvi zla

Sv. Mihaele arkanđele, brani nas u boju, budi nam u pomoći protiv zloće i zasjeda đavla. Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, a i ti poglavico Vojske Nebeske, sotonu i druge pakosne duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom krijepošću i pakao protjeraj i strovali. Kroz bezgriješnu Djevicu Mariju. Kroz Njezino bezgriješno začeće. Amen.

Oče naš…

***

Pod obranu se Tvoju utječemo

Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli vazda oslobodi. Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

Ostavite komentar

Pin It