Neprekidna devetnica svetoj Misi

Dragi naši!

Danas je poseban dan, 14.08.2024., uočnica Velikoj Gospi, a i dan po kojemu ćemo pamtiti jednu novinu koju predstavljamo:

‘Neprekidna devetnica svetoj Misi’

Feel Međugorje je nastao sasvim ‘slučajno’ (ali pošto znate da kod Boga nema ništa slučajno…) kao ideja da bude isključivo volonterski-neprofitabilni projekt grupe mladih prijatelja preko kojeg bi smo kroz slike/videa ljudima predstavili ljepotu i posebnost naše Oaze Mira, u nadi da će makar jedna osoba dobiti poticaj i doći te uživo osjetiti ovu Milost koju nam je dragi Bog dao i daje svaki dan preko svoje Majke!

FM (od milja) je službeno kreiran 14.04.2021., te evo nakon točno 3 godine i 4 mjeseca, te 58 tisuća duša na stranici vjerujemo da smo ispunili svoju prvobitnu misiju, ‘da samo jedan čovjek osjeti poticaj te dođe i bude od Boga dotaknut/ozdravljen u našem komadiću Raja!’

Kraljica Mira nam je kroz svoje poruke u Međugorju predala ‘5 kamenčića’, te već duže vrijeme razmišljamo kako bi smo još više mogli biti Njezine ispružene ruke i kroz evo, ‘slučajnu stranicu’ i pomoći Majčici u poslanju koje nam je ostavila!

Ako možemo sažeti Gospine poruke kroz sve ove godine Milosti, one su jednostavne, one ukazuju na Isusa u Euharistiji, preko krunice, ispovjedi, klanjanja, posta i Biblije.

Sveta Misa je centar svega, tako i međugorske duhovnosti. Naša Gospa je uvijek kroz svoje poruke govorila da ‘ukoliko birate između doći na ukazanje ili otići na svetu Misu, uvijek odaberite svetu Misu’.

Svijet kao i naš hrvatski narod se nalazi u ozbiljnoj krizi i zato nam je više nego ikad potrebna Božija blizina, a nigdje nam dragi Bog nije bliži nego u/po sakramentu Euharistije.

Milosrdni Otac nam je u Euharistiji ostavio najveću milost, samoga Sebe koji se po rukama svećenika svaki dan u tisućama crkava diljem svijeta čudesno pretvara u Živi Kruh, te nama daruje kao najvažnija Hrana, Hrana bez koje nema Života.

Dnevna sveta misa traje ~ 30 minuta, 30 od 1440 minuta koje nam je dragi Bog dao u svakom danu. Ne zvuči mnogo, zapitajmo se da li Mu možemo dati tih 30 minuta i zahvaliti za/preporučiti ostalih 1410 minuta da On vodi?

Nebrojene su Milosti koje se primaju po svakodnevnoj svetoj misi, jer ako Boga stavimo u centar života, a sva druga područja oko njega, događaju se velika Čuda!

Možda baš ti koja/koji ovo čitaš želiš neku promjenu, nešto po čemu ćeš još više doći u Božiju blizinu?! Ako misliš da možeš izdvojiti 30 od 1440 minuta koje ti je On dao, odvaži se i kreni.. jer sa Njim sigurno vrijedi riskirati.

Znamo da ona ‘druga strana’ najviše od svega ne podnosi svetu Misu jer zna da je ona Stvarna, da je u njoj istinski prisutan Živi Bog, te da ako to ljudi shvate, onda ‘gubi duše’, stoga smo svjesni da će pokretanje ove incijative dovesti do raznih vidljivih i nevidljivih napada na FM, nas koji stojimo iza, a i svih vas koji budete pokušali ići na svakodnevnu svetu Misu.

Ali nema straha, jer za one istinske vrijednosti se moramo boriti, po rukama naše drage Kraljice Mira i zagovorom Svih Svetih, idemo hrabro prema Uskrslome, dan po dan! Ne zaboravite, bez obzira na sve ‘protivštine’ mi već znamo krajnji rezultat, znamo Tko je Pobjedio na Križu i finalno tri dana nakon, Uskrsom!

Svaka devetnica će imati neke svoje nakane, možete nam ih pisati te ćemo ih anonimno uključiti prije a i za vrijeme devetnice, također ćemo svaki dan pokušati objaviti evanđelje kao i kratki poticaj/molitvu za taj dan. Ako nekad budemo spriječeni zbog privatnih obaveza, unaprijed se ispričavamo, vi opet taj dan uradite ono najvažnije, otiđite na svetu Misu!

Molimo i jedni za druge da ustrajemo, jer zagovorna molitva čini Čuda!

Prva ‘Neprekidna devetnica svetoj Misi’ počinje sutra, 15.08.2024., na blagdan Velike Gospe, znakovito!

Sve vas koji ćete početi ovu 1. Devetnicu, a i sve vas druge koji ćete se naknadno uključivati, predajemo u Ruke naše Majčice da vam dadne snage da ustrajete, te ovu incijativu posvećujemo Njoj, preko Nje, do Njega, Života Vječnoga!

Hvala vam što ste s nama i neka vas sve blagoslovi, čuva, prati, vodi, Svemogući Bog, Otac, Sin i Duh Sveti.

Ostavite komentar

Pin It