Župne obavijesti – 21. srpnja 2024.

Danas na Podbrdu molimo krunicu u 16 sati, a u petak je križni put na Križevcu u isto vrijeme.

Svete mise u iduću nedjelju su po redovitom rasporedu: župna crkva 7, 8, 11 i 19 sati, područne crkve u 9 sati.

U tijeku je devetnica svetom Jakovu apostolu, zaštitniku naše župe. Krunicu u 18 sati predmole:

  1. 7. nedjelja – Majčino selo
  2. 7. ponedjeljak – Marijine ruke
  3. 7. utorak – Treći red
  4. 7. srijeda – Frama

U srijedu 24. 7. 2024., nakon večernje svete mise, na temeljma stare crkve održat će se susret svih članova Bratovštine sv. Jakova te prigodna Akademija za prijatelje, podupiratelje i partnere rada Bratovštine. Pozivaju se i svi oni koji žele postati članovi Bratovštine.

U četvrtak 25. 7. je svetkovina sv. Jakova apostola zaštitnika naše župe. Svete mise su samo u župnoj crkvi u 7, 8 i 19 sati. Središnja proslava – svečana sveta misa je u 11 sati u Gaju. Procesija s kipom kreće iz crkve u 10:45. Ove godine kip će nosit naši župljani iz Podbrda. Molimo sve koji mogu da se uključe u procesiju. Ministranti koji žele posluživati kod svete mise neka dođu u 10:15 u sakristiju.

U četvrtak je i redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje i kao što je uobičajeno, imat ćemo zajedničko klanjanje od 20 do 21 sati, a nakon toga Presveto će biti izloženo u crkvi do 7 sati ujutro.

U iduću nedjelju je Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba. Za njih će fra Svetozar Kraljević u 17 sati održati katehezu u Dvorani Ivana Pavla II., a na večernjem molitvenom programu ćemo ih se sjetiti u molitvi.

Ostavite komentar

Pin It