Molitva svetom Anti za bolesnu osobu

Dobri sv. Ante,

ti si uvijek uslišavao one koji su se s pouzdanjem k tebi utjecali u zagovor. Žarko te molim za bolesnu osobu… Isprosi joj kod Boga zdravlje za kojim toliko žudi i koje joj je toliko potrebno! Ako to ipak nije Božja volja, onda joj izmoli olakšanje trpljenja i snagu da kršćanski i s Isusom nosi svoj križ.

Ti, koji si u svom zemaljskom životu bio prijatelj onih koji su patili i velikodušno im pomagao ljubavlju i čudesima, štiti i sve nas od bolesti, a u njima krijepi i tješi tako da bi nam postale izvor zasluga za život vječni. Amen.


Napomena: Tko želi obaviti trodnevnicu ili devetnicu u čast sv. Anti za ozdravljenje bolesne osobe, može upotrijebiti gornju molitvu te svakoga dana dodati:

Oče naš… Zdravo Marijo… Slava Ocu

zatim pjesmu:

Ak’ čudesa tražiš, gle!
Smrt i bludnja, nevolje,
Vrag i guba nestaju.
Zdrave bolesnici.
More, lanci padaju,
Uda, stvari propale
Mole i dobivaju
Mladi pa i starci.
Iščezava pogibelj,
Prestaju i potrebe.
Neka kaže tko to zna,
Pa i Padovanci!
More, lanci…
Slava Ocu i Sinu
I Duhu Svetomu.
More, lanci…

te izmoliti:

O jeziče blagoslovljeni, koji si uvijek blagoslivljao Gospodina i druge si blagoslivljati učio: sad je očito kakve te zasluge uzvisiše pred Bogom!

– Moli za nas, blaženi Antune!
– Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Pomolimo se: Zavjetni spomen blaženoga Antuna, tvojega, Bože, priznavatelja i naučitelja, neka razveseli svekoliku Crkvu da vazda bude zaštićena duhovnom pomoći i zavrijedi uživati vječne radosti. Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen.

Ostavite komentar

Pin It