Srpanj – mjesec Predragocjene Krvi, 25. srpnja

Krv Kristova i uskrsnuće

Razmatranje

Po krštenju smo postali ne samo dionici Kristove smrti nego i uskrsnuća. Zato naš život treba odgovarati toj stvarnosti. Svukli smo starog čovjeka i obukli novog. No, dokle god živimo u ovom svijetu, postoji opasnost da padnemo. Uskrsnuće nam ne smije biti daleki cilj. Svaki dan trebamo živjeti kao oni koji su već uskrsli s Kristom.

Čitanje (Kol 3,1-4. 12-16)

Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu! Za onim gore težite, ne za zemaljskim! Ta umrijeste i život je vaš skriven s Kristom u Bogu! Kad se pojavi Krist, život vaš, tada ćete se i vi s njime pojaviti u slavi. Zaodjenite se dakle – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi! A povrh svega – ljubav! To je sveza savršenstva. I mir Kristov neka upravlja srcima vašim – mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite! Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama! U svakoj se mudrosti poučavajte i urazumljujte! Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu!

Umirem li svaki dan s Kristom kako bih s Njim i uskrsnuo? Mogu li za sebe reći da svlačim starog čovjeka i oblačim novog? Pouzdajem li se u svom življenju u moć i snagu Krvi Kristove?

Kratka šutnja…

Molitva: Dragocjeno otkupljenje

Uskrsli Spasitelju, ti si pravi Jaganjac koji oduzima grijehe svijeta. Tvoja nas Krv spašava od vječne smrti i dariva pravu slobodu. Jaganjče Božji, Sine Očev, Krvlju si nas otkupio za Boga. Kao Dobri pastir dao si život za svoje ovce, žrtvovao si svoju Krv za nas. Beskrajna je tvoja ljubav prema nama jer si nas skupo platio. Krvlju si nas otkupio i učinio kraljevskim svećenstvom Bogu i Ocu. Dostojan je zaklani Jaganjac primiti čast, slavu i moć. Žrtvovan si i otkupio si nas za Boga od svakog plemena i jezika, puka i naroda. Svi narodi, slavite Gospodina koji nas je otkupio svojom Krvlju.
Nismo otkupljeni nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom, nego dragocjenom Krvlju Jaganjca bez mane. Uistinu smo otkupljeni velikom cijenom. Svemogući vječni Bože, darovao si svoga Sina da nas otkupi i pomiri s tobom. Pomozi nam da cijenu našeg spasenja od svega srca častimo. Njezinom nas snagom sačuvaj od svakoga grijeha da se tako jednom u nebu mognemo svi zajedno radovati. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

(Slavimo Krv Kristovu, Izdavački centar Zajedništvo,
Zagreb, 2015., str. 101-102)

Ostavite komentar

Pin It