KRUNICA SV. GERTRUDE ZA OSLOBOĐENJE DUŠA U ČISTILIŠTU

Sveta Gertruda mnogo je molila za siromašne duše u čistilištu. Krunica svete Gertrude moli se na običnu Gospinu krunicu. Isus je obećao sv. Gertrudi da će svaki put kada se izmoli ova molitva – pa i ako se izmoli više puta dnevno – osloboditi tisuću duša iz čistilišta. U ovoj krunici ta se molitva moli pedeset puta. Ako se ova krunica izmoli samo jedanput, Isus će osloboditi 50 000 duša iz čistilišta.

Na križ se moli Apostolsko vjerovanje, a zatim:

Oče naš…
Zdravo Marijo…
Zdravo Marijo…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…

Na zrno između desetica moli se jedan Očenaš.

Na svako zrno u desetici moli se sljedeća molitva:

Vječni Oče, prikazujem ti predragocjenu Krv Tvojega božanskoga Sina Isusa Krista, zajedno sa svim svetim Misama koje se danas slave po čitavu svijetu, za duše u čistilištu, za grješnike u Crkvi, za grješnike u mojoj kući i u mojoj obitelji te za svu nerođenu djecu. Amen.

Na kraju svake desetice moli se sljedeća molitva:

Presveto Srce Isusovo, otvori srca i um grješnika za istinu i svjetlo Božje. Bezgrješno Srce Marijino, moli za obraćenje grješnika i za cijeli svijet.

Slava Ocu…

Sljedeću deseticu započeti molitvom Očenaša.

Sveta Gertruda mnogo je molila za siromašne duše u čistilištu. Misama, pokorom i dobrim djelima mnogim je dušama skratila čistilišne muke i otvorila im je vrata nebeska.

Dok bi svećenik na svetoj Misi podizao hostiju, ona bi molila: ‘Gospodine, Sveti Oče, prikazujem Ti Svetu Hostiju za sve one koji su na zemlji, u čistilištu i na nebu’. U tom bi trenutku promatrala mnoge izbavljenike na prolazu iz čistilišnih muka u nebo. 

Ostavite komentar

Pin It