MOLITVE SVETOM NIKOLI TAVELIĆU

Molitva sv. Nikoli Taveliću za hrvatski narod

Sveti Nikola Taveliću, ti koji si od Jadrana do Srijema Kristovom riječju suzbijao nevjeru, što je s Istoka stala da rastače Hrvatsku, čuj nas, koji te evo, ovjenčana mučeničkom krunom Kristova grada Jeruzalema, širom Hrvatske domovine velikom slavom slavimo i zaštitu tvoju zazivamo: moli za hrvatski narod. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Poklon

Sv. Nikola, zajedno s Tobom, pristupam Božjem veličanstvu te mu se duboko klanjam i zahvaljujem na svim milostima i dobročinstvima. Posebno zahvaljujem Bogu što ti je udijelio milost da mučeničkom smrću svjedočiš istinitost prave vjere i što te je proslavio bezbrojnim milostima, koje dijeliš svojim štovateljima. Moli Gospodina neka po zagovoru presvete Djevice Marije, svoje Majke, primi i usliši molitve koje tebi upravljam. Amen.

Za svjetlo istine

O sjajna zvijezdo na nebu sv. Crkve, sv. Nikola, ti si za života učio istinu Kristovu i pokazivao ljudima put spasenja. Za potvrdu Kristove istine žrtvovao si i život svoj. Smjerno te molim, pomozi mi da i ja tu istinu upoznam i vjerno do smrti slijedim, te tako dođem k tebi u slavu nebesku. Amen.

Za dar vjere

O mučeniče pravovjerja, sv. Nikola, ti si naučavao pravu Kristovu vjeru u svojoj Domovinu, a zatim si pokušao za nju predobiti inovjerce u Palestini. Molim te, isprosi mi milost da svoju vjeru čuvam čistu od svih zabluda i da uvijek po njoj živim. Amen.

Za dar ljubavi

O svijetli uzore svetog života, sv. Nikola, tebe su resile sve kreposti Božjih ugodnika, osobito savršena ljubav prema Bogu i bližnjemu. Ta je ljubav učinila da si dao život za spasenje bližnjega i tako došao do palme mučeništva. Molim te ponizno, isprosi mi milost da i ja živim kreposno, osobito da djelotvorno ljubim Boga nadasve, a bližnjega kao samoga sebe. Amen.

Za kršćansku mladež

Sv. Nikola, ti si u cvijetu svoje mladosti očuvao čistoću svoje duše i srca, te si sve svoje sile posvetio slavi Božjoj i dobru svoga bližnjega. Molim te, čuvaj našu mladež od pogibeljnih zabluda i pokvare ovog svijeta i pomozi joj da dobrim primjerom, molitvom i radom sudjeluje u širenju Kristova kraljevstva na zemlji. Amen.

Za kršćanske obitelji

Sveti Nikola, ti si u krilu plemenite kršćanske obitelji primio pravi kršćanski odgoj i upoznao put istine koji vodi u vječni život. Molim te, isprosi našim obiteljima milost, da u njima vlada živa vjera, vršenje Božjih zapovijedi, osobito međusobna ljubav i razumijevanje. Amen.

U svakoj potrebi

Sveti Nikola, ti si tolikim svojim štovateljima pritekao u pomoć u različitim potrebama i tako ih utješio i obradovao. Molim te da i meni pomogneš u mojoj potrebi  i tako me utješiš i obraduješ. Isprosi mi od Boga milost…, ako je to na veću slavu Božju i moje spasenje. Amen.

Ostavite komentar

Pin It